Myte afblæst: derfor gælder 10 sekunders-reglen ikke
Colibakterier, støvmider, salmonella, jord og andet godt, ender på maden når det rammer jorden – vil du virkelig gerne spise det?
Kender du 10 sekunders-reglen, hvor der er ok at spise maden, så længe det ikke har ligget på jorden i længere end 10 sekunder? Reglen er en udbredt myte, som skal aflives. En ny undersøgelse advarer mod farlige bakterier, som kan gøre dig syg.
Forskere har undersøgt sagen og resultatet er alarmerende – mange mennesker udsættes for sundhedsskadelige bakterier, hver gang 10 sekunders-reglen tages i brug, og hvor der indtages mad, som har rørt jorden.
Når mad rammer jorden, vil det komme i kontakt med E-colibakterier og salmonella, som begge kan gøre mennesker alvorligt syge – herunder børn især.
10 sekunders-reglen skal derfor aflives, så spred budskabet – og spis i stedet noget mindre sundhedsskadeligt mad.
Og når vi nu er ved emnet, bør du heller ikke genopvarme disse 6 madvarer.