© Christopher Michel, flickr

Nordpolen forvandler sig til en stor sø

Se de skræmmende før- og efterbilleder af det normalt snedækkede landskab! Nordpolen har nemlig allerede nu forvandlet sig til en stor sø.

20. september 2015 af Anja Bruneskjold

De voldsomme klimaforandringer har i mange år påvirket vores klode, og særligt de mange verdenshave har stået for skud. Siden 2002 har man for alvor kunne se ekstreme forandringer på særligt Nordpolen, hvor vandstanden i det Arktiske Ocean er steget gevaldigt.

Juli måned er klart den varmeste måned på Nordpolen, men med op til 3°C højere end normalt i denne ene måned alene, bliver situationen forringet hver eneste dag. Vandet i søen består udelukkende af smeltevand, som har lagt sig som et tyndt lag ovenpå isen.

Læs også: Huse, der vokser i træer.

Præsiden Barack Obama ønsker heldigvis, at USA skal gøre en markant indsats i kampen mod klimaforandringer. I august i år forklarede præsidenten blandet andet, at han sigter mod at minimere forbruget af kul og fjerne 166 millioner biler fra vejene inden år 2030. Helt overordnet ønsker Barack Obama således at reducere den samlede CO2-udledning med hele 32% - et vigtigt skridt i retningen mod et sundere og mere ansvarligt klima.

At isen omkring Nordpolen smelter med hastige skridt, er de fleste allerede klar over. Men videoen her, der viser Nordpolen fra år 2000 og til nu, illustrerer, hvor slemt det i virkeligheden står til.

Hvis ikke vi med det samme træder til og ændrer verdens dårlige miljø-vaner, kan man nemt forestille sig, hvordan Nordpolen vil se ud om kun ganske få år.

Se billederne og den skræmmende video nedenfor.

Af Moyan Brenn, flickr

Af Christopher Michel, flickr

Så hurtigt smelter isen

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste