Ny app er løsningen på én af de største udfordringer ved at købe møbler

Så er det slut med fejlkøb!

© Louis Poulsen

Prøverum for møbler

Hvad er den største udfordring, når du skal købe møbler? At der ikke findes et "prøverum", hvor du kan se, hvordan de passer i indretningen derhjemme, synes vi.

Det er der i dag kommet en gennemført løsning på.

'Danish Design AR' hedder den og er en app, der ved hjælp af "augmented reality" eller "virtual reality" gør det muligt at indrette hjemmet uden først at have møblerne på matriklen.

Sving rundt med møblerne i et snuptag

Når du bruger appen, kan du placere møblerne direkte i din stue og på skærmen se, om de faktisk passer ind i farve og størelse, så du forhåbentligt undgår fejlkøb i fremtiden og måske endda bliver lidt mere modig med dit farvevalg.

Det er i hvert fald håbet, lyder det fra Martin Dyhrberg, Partner hos Utopian City_Scape, som står bag den nye app.

“Det har længe været en udfordring at se nye møbler i sit eget hjem inden købet foretages. Nu er der endelig en oplevelse, der kan lukke det hul i købsoplevelsen, og købere kan selv bekræfte, om der er plads til sofaen eller lænestolen derhjemme - og måske være lidt mere vovede i farvevalg, fordi det kan ses i den rigtige kontekst”, siger han i pressemeddelelsen.

I app'en finder du et udvalg af nogle af de mest ikoniske, danske designmøbler som Arne Jacobsens hær af stole, PHs lamper og andre skønheder i den liga.

Men selvom budgettet måske ikke lige er til at ekvipere hele boligen med den slags, vil vi stadig bruge den til at få en idé om, om noget lignende kan passe ind hjemme hos os.

VIDEO Se, hvordan app'en fungerer i praksis her.

Blandt de danske designbrands, du kan vælge, er Erik Jørgensen, Louis Poulsen, Republic of Fritz Hansen og House of Finn Juhl.

© Erik Jørgensen

Læs mere om den spritnye indretningsapp her.