Ny sofatrend + 5 andre tendenser, der kommer til at dominere 2019

Møbelmessen i Stockholm er vel lidt, hvad den københavnske modeuge er for fashionistaer; En mulighed for at få et klart billede af, hvordan fremtiden kommer til at se ud. Vi er netop hjemvendt.

Boligtrends 2019
© Bolig Magasinet

Stockholm Furniture & Light Fair afholdes én gang om året. Her samles et hav af velansete boligbrands for at vise, hvad de satser på i fremtiden og årets messe er netop blevet afholdt.

Vi var naturligvis med for at spotte tendenser og kigge på nogle af de nyheder, du kan glæde dig til i år. Vi har sammenlignet noter og kogt de mange indtryk ned til:

3 interiørtrends, du kommer til at møde overalt i 2019

Lyse (og små) sofaer

Blandt de mange brands, der viste nyheder frem, var der især ét møbel, der gik igen i forskellige fortolkninger på tværs af stader: 2-3 personers sofaer i lyse, nubrede materialer og runde, organiske former.

De var overalt! Og symboliserer i al deres sofistikerede design en diskret afsked med chaiselongsofaen. I stedet skal vores foretrukne sofaplads være æstetisk og indbyde til rank samtale fremfor henslængt tv-kiggeri.

Det skal dog siges, at hjørnesofaer også var velrepræsenteret, og mange af dem var også betrukket med lyse materialer i knækket hvid og beige.

Meget tyder på, at 2019 bliver et upraktisk, men meget elegant år i boligen.

Sofaer fra hhv. New Works, Ferm Living og Menu.

Lys sofa og brune vægge
© Bolig Magasinet
Ferm Living Sofa
© Bolig Magasinet
Lys beige sofa
© Bolig Magasinet

Opalglas og stringente, spinkle linjer

På lampefronten stod det lysende klart, hvad tendensen er. Efter en tid, hvor vi har stirret os delvist blinde på blottede pærer, er vi nået til et punkt, der er lidt mere skånsomt.

Lyskilderne bliver gemt bag mat opalglas, og mange steder blev det hvide glas akkompagneret af stramme, smalle linjer i metal.

Det gjorde sig blandt andet gældende hos hhv. Design for the People by Nordlux, Friends and Founders og Menu.

Moderne lysekroner
© Bolig Magasinet
Cool bordlampe
© Bolig Magasinet
Nye spisebordslamper
© Bolig Magasinet

Beige og brunt

En tendens, der også viste sig tydeligt, var den farvepalet, der gennemsyrede messen. Mange stande demonstrerede sarte, harmoniske jordfarver som basen for deres ustilling.

En tendens, vi før har talt om, og som med al tydelighed får hold i boligen i år.

Tendensen er en del af en øget bevidsthed om, hvor stor en gave naturen og kloden er, og at sindet også gavner af, at vi omgiver os med naturen og de ting, den har at byde på.

Nogle af dem, der viste de douche farver var hhv Juul, Ferm Living og New Works.

Beige vægfarve
© Bolig Magasinet
Musling konkylie krukke Ferm Living
© Bolig Magasinet
Brune vægge 2019
© Bolig Magasinet

3 minitendenser, du også vil opleve i 2019

Grove tekstiler og bouclé

I lang tid har velour været en favorit, når det gælder polstring, men meget tyder på, at fremtidens møbelstof er langt mere groft med tydelig struktur. Det så vi hos mange forskellige brands på lænestole og sofaer.

Møbler i bouclé
© Bolig Magasinet

Gule strejf

Noget, der virkelig fangede øjet og brød med jordfarverne, var gule sofaer og detaljer hos blandt andet &Tradition og Eilersen. En tendens, der helt sikkert bliver populær som accent til en mere rolig base. Og det er ikke kun klar gul, men også lys grøngul og karry gul, der får en oprejsning.

Gul sofa
© Bolig Magasinet

Seaworld

Elementer fra en undervandsverden var også repræsenteret hos flere ret forskellige brands. Det så vi blandt andet hos Ferm Living og hos AYTM, hvor puder, plaider og tæppe havde mønster ala koraller.

Lilla væg
© Bolig Magasinet

Det var alle updates for nu.

Er der noget, du har forelsket dig i?