'Nybyggerne' 2023: Her er alt, du skal vide

Premieren på 'Nybyggerne 2023' er lige om hjørnet. Bliv klogere på parrenes stil, og få styr på alle detaljerne om årets sæson her.

Nybyggerne 2023
Thomas Sinkbæk/TV 2

Kalenderen viser efterår, og vi kan derfor godt begynde at glæde os til, at alle de bedste programmer igen begynder at rulle over skærmen.

Heriblandt vores all time favoritprogram 'Nybyggerne'. Yay!

Den 28. september 2023 får den 9. sæson af 'Nybyggerne' premiere på TV2, men du kan allerede den 21. september se første afsnit på TV2 Play.

Og vi har selvfølgelig igen i år påtaget os den fornemme rolle at løbende holde jer opdateret på alt, der rører sig indenfor Nybyggerne-verdenen.

Herunder finder du alt, du skal vide om parrene og årets sæson:

Hvor foregår Nybyggerne 2023?

For første gang i fem år ligger Nybyggervej på Sjælland: Nærmere bestemt Skibby, der ligger midt i Hornsherred.

Hvem er dommere på Nybyggerne 2023?

Igen i år er det boligstylist, Mette Helena Rasmussen, der står for at bedømme parrenes stil og kreativitet. Men for første gang i flere sæsoner, er det ikke Ask Abildgaard, der står ved Mette Helenas side, når de fire huse skal bedømmes. Vi kan nemlig i denne sæson glæde os til at møde den helt nye meddommer, Önder Yaza. Önder er tømrer og entreprenør og skal stå for at bedømme deltagernes håndværksmæssige færdigheder.

Hvem er vært på Nybyggerne 2023?

Det er igen i år Christian Degn, der har til opgave at råbe: "Så er der kun en time tilbage".

Hvor store er årets Nybyggerne-huse?

Dette års huse er 133 kvm fordelt på et plan. Der er i alt 11 rum, som parrene skal indrette, og husene har en værdi af 3.300.000 kr.

Hvad er budgettet i Nybyggerne 2023?

Hvert par har i år 350.000 kr. at bygge for. Derudover har de som altid muligheden for at vinde ekstra 20.000 kr. efter hvert rum, hvis dommerne vurderer, at deres rum er det bedste.

Hvor mange afsnit er der i denne sæson?

Der er i alt 10 afsnit inklusiv finalen, som sendes live.

Hvem er parrene i Nybyggerne 2023?

I år deltager i alt 4 par, som flytter ind i henholdsvis rødt, blåt, grønt og gult hus. Lær dem bedre at kende herunder.

LÆS OGSÅ Derfor tror Nybyggerne-vært at årets sæson bliver særligt "genial".

Mød de nye par

Grønt hus: Isabella og Napthali

Nybyggerne 2023
© Thomas Sinkbæk/TV 2

Alder: Isabella er 31 år, mens Napthali er 37 år.

Bopæl: Parret bor året rundt i en lille kolonihave, som de selv har bygget, i Sydhavnen i København.

Hvordan vil I beskrive indretningsstilen i grønt hus?
– Vores indretningsstil har vi selv navngivet 'Miami Beach i 50’erne møder fransk art deco og Thorvaldsens Museum'. Vi kan godt lide at være modige og legende i vores indretning og er ikke så bange for at gå all-in. Vi er helt vilde med fliser og ternede mønstre, kurveflet og glas. Og så prioriterer vi genbrug rigtig højt - både i form af møbler og indretningsartikler, men også i valget af byggematerialer.

Hvordan adskiller jeres Nybyggerne-stil sig fra stilen i jeres private hjem?
– I vores Nybygger-hjem er vi klart mere eksperimenterende, end vi er i vores kolonihave. Vi så Nybyggerne som en unik mulighed for at lege og tænke anderledes i indretningen - ikke mindst på grund af størrelsesforskellen. I Nybygger-huset kaster vi os derfor ud i at lege med materialer, vi aldrig før har brugt, og at vælge møbler, som er lige til den modige side. Vi gav os selv fuld tilladelse til at udleve de dér indretningsdrømme, som vi har båret rundt på. Nogen rum får fuldt blus på 50'erne, andre på Miami beach og cocktailbar, mens andre rum oser af det sydfranske. Det der sker, når en drøm får lov til at leve, er, at den enten bliver mættet som i “okay, så har vi prøvet det”, eller at den udvikler sig og folder sig ud på nye måder i andre rum. Sådan var rejsen for os i hvert fald. Vi lærte meget om os selv, vores stil og ikke mindst om vores kreativitet.

Er der nogle par fra tidligere sæsoner, hvis stil I synes særligt godt om og måske er inspireret af?
– Vi er vilde med Martin & Lucas fra sæson 7. Deres stil oser af lækker 'Miami Beach møder 70'erne og nordisk leben'. Vi var helt solgte, da de lavede deres glasbyggestensvæg i soveværelset og endnu mere, da de valgte de røde 70'er fliser til entréen. Det gav os et “yes” i maven.

Følg Isabella og Napthali på Instagram

Gult hus: Camilla og Mads

Nybyggerne 2023
© Thomas Sinkbæk/TV 2

Alder: Camilla og Mads er begge 31 år gamle.

Bopæl: Parret bor i København, men er begge oprindeligt fra Jylland.

Hvordan vil I beskrive indretningsstilen i gult hus?
– Vi vil beskrive vores indretningsstil som farverig, finurlig, skæv, kreativ, skør og spændende.

Hvordan adskiller jeres Nybyggerne-stil sig fra stilen i jeres private hjem?
– Vores Nybygger-stil er inspireret af vores private hjem. Vi elsker farver og det at kunne gå på opdagelse i vores hjem. Det betyder meget for os, at vores interesser kommer til udtryk i vores indretning og er en del af den atmosfære og det æstetiske udtryk, vi gerne vil skabe i vores hjem. I gult hus har vi været så heldige at få mulighed for at udtrykke vores 'Villa Villekulla'-stil på mere plads og virkelig få lov til at lege med farver. Det har været helt fantastisk!

Er der nogle par fra tidligere sæsoner, hvis stil I synes særligt godt om og måske er inspireret af?
– Vi synes, der har været så mange dygtigere par med i Nybyggerne gennem tiden med virkelig mange spændende ideer og indretningsstil. Men vi ser mest os selv i Stine og Karsten fra gult hus i 2022. Vi elsker, at de også legede med farver, og at det gerne måtte være lidt skævt, kreativt og skørt.

Følg Camilla og Mads på Instagram

Blåt hus: Winta og Albert

Nybyggerne 2023
© Thomas Sinkbæk/TV 2

Alder: Både Winta og Albert er 29 år gamle.

Bopæl: Parret bor i lejlighed på Nørrebro i København.

Hvordan vil I beskrive indretningsstilen i blåt hus?
– Vores stil er en fusion af forskellige kulturer med et skvat af orange og mønstrede tekstiler.

Hvordan adskiller jeres Nybyggerne-stil sig fra stilen i jeres private hjem?
– Stilen i vores Nybygger-hus er mere moderne, og så har vi bygget mange af tingene selv, hvilket er ret nyt for os.

Er der nogle par fra tidligere sæsoner, hvis stil I synes særligt godt om og måske er inspireret af?
– Vi har set alle sæsoner op til vores deltagelse og har ladet os inspirere af alle de tidligere par på den ene eller den anden måde. Når vi ville bygge noget i løbet af optagelserne, kiggede vi fx på, hvordan tidligere par løste opgaven.

Følg Winta og Albert på Instagram

Rødt hus: Nibras og Obaid

Nybyggerne 2023
© Thomas Sinkbæk/TV 2

Alder: Nibras er 28 år, mens Obaid er 36 år.

Bopæl: Parret bor i dag i København, men er begge oprindeligt fra Fyn.

Hvordan vil I beskrive indretningsstilen i rødt hus?
– Vores stil kalder vi 'scandi-oriental'. Den er en blanding af det orientalske, som afspejler vores kulturelle baggrund, blandet med det klassiske danske teaktræs-møbeldesign.

Hvordan adskiller jeres Nybyggerne-stil sig fra stilen i jeres private hjem?
– Stilen fra vores Nybygger-hus vil kunne genkendes i vores private hjem – bare på speed! På Nybyggervej har vi nemlig givet den ekstra gas og givet os selv lov til at eksperimentere mere med farver, former, fliser og genbrugsmøbler, hvor vi i vores private hjem har været mere forsigtige. I Nybygger-hjemmet kan du nærmest ikke træde ind i et rum uden at blive mødt af enten en bue, det vi kalder en ”feature-væg" eller mønstrede tegl.

Er der nogle par fra tidligere sæsoner, hvis stil I synes særligt godt om og måske er inspireret af?
– Vi har altid elsket boligprogrammer, men vi har aldrig følt, at vi en-til-en har kunne spejle os i de forskellige stilarter, vi oftest har set præsenteret i programmerne. Det gælder også Nybyggerne. Der har været enkelte elementer fra forskellige par, som vi særligt godt har kunne lide, som fx Lise og Michael, der brugte mønstrede fliser og retromøbler, og Ida og Mads’ Japandi-hjem med asiatiske elementer. Men mest af alt er vores scandi-orientalske stil inspireret af vores rejser og blandingen af vores kulturelle ophav. Så vi håber virkelig, at vi med vores deltagelse selv kan inspirere par derude, der kan spejle sig i os og vores stil.

Følg Nibras og Obaid på Instagram