Opdatér dit hjem med Årets Farve 2015

Hvis du vil have et hjem, der er helt oppe på farve-beatet, skal du ifølge redaktionschef Stine F. Mathiasen shoppe 'Årets farve' Marsala.

Hvad er marsala? Farven marsala er opkaldt efter en hedvin, der er en speciel slags vin, som minder om portvin og bliver produceret på Sicilien. Især naturen og jorden er inspirationskilde til farven.

„Ligesom den hedvin, der giver marsala dens navn, omfatter denne smagfulde nuance den tilfredstillende følelse af et mættende måltid, imens dens primære rødbrune rødder udspringer af den sofistikerede naturlige jord. Denne hjertelige, men stadig stilfulde tone, er universal og appelerer til både møde, skønhed, industridesign, møbler og interiør,« fortalte den administrerende direktør i Pantone, Leatrice Eiseman, ved offentliggørelsen.

Slå to trendy fluer med ét smæk Hvis du investerer i det nye Marble-sofabord fra Ferm Living, så får du både dækket den stærke marmor-tendens, som har været fremme i en længere periode nu, OG den helt nye farvetrend. Se dét er indretnings-effektivt. Bordet fås i tre forskellige størrelser og koster fra 1.795 kr., Ferm Living.

Lav små stilleben Hvis du ikke helt er klar til at lave store investeringer og/eller smide deciderede møbler ind i din indretning i den vinrøde farve, så kan du nemt få den ind i dit hjem i små stilleben. Normann Copenhagen har mange accessories i Marsala-farven; her er det fx deres Nabo-bakke og Folk-lysestage til priser fra henholdsvis 599 kr. og 149 kr., Normann Copenhagen.

Lys op med Marsala Gubi har været på forkant med situationen, for en af deres klassiske og smukke lamper, nemlig Ronde Pendant, fås faktisk allerede i en rustrød farve, som rammer Årets Pantone-farve lige i måsen. Den er designet af Oliver Schick og koster 2.695 kr., Gubi.

Læg farven på gulvet Med dette tæppe fra Base212 får du endnu en mulighed for at slå to indretningsbevidste fluer med ét smæk, for udover at naile Årets Farve 2015 med dette tæppe på dit gulv, så får du også sat et flueben (for nu at holde os til ét dyr ...) ved kelim, der ligeledes er en stærk tendens pt. Det er Base212's stifter, Mette Hagedorn, som har designet tæppet, der fås i flere farver og størrelser, fra 699 kr., Base212.

Sæt dig på den! Hvis du er meget modig, kan du jo vælge et større møbel i den nye Pantone-farve. Denne sofa hedder ‘About A Lounge Sofa for Comwell’, da Hee Welling har designet den til det store Hotel Comwell i Århus, som Hay har indrettet. Den fås i flere forskellige tekstiler og læder og koster fra 11.999 kr., Hay.