Pinterest afslører de 10 største boligtrends for 2019

Hvert år i december offentliggør billedmediet en liste over, hvad brugerne har udvist særligt spirende interesse for i 2018, og som derfor må formodes at komme til at præge 2019.

© Fired Earth/The Apartment

Det er noget af en vild omgang, når vi ser på, hvad Pinterest-brugerne søger mest på og efterspørger.

Det viser Pinterests årlige opgørelse, hvor mediet viser, hvilke 100 søgeord der har oplevet den største stigning det seneste års tid, og hvad der dermed formodes at blive kæmpe hit i 2019.

I alt 10 forskellige boligtrends er nået med på listen, og her får du et overblik over dem - og en vurdering af, hvordan de kommer til at begå sig på dansk cyberjord.

"Painted floor tiles" - stigning 1276 procent

Mønstrede flisegulve a la Marrakech har længe været populære og den boligtrend, der har oplevet den største stigning i interessen på Pinterest er en budgetvenlig version.

Folk leder nemlig efter idéer til, hvordan de kan male deres fliser med mønster i stedet for at lægge helt nyt gulv.

"Textile art" - stigning 1718 procent

Vi har sagt det før, og nu virker det, som om det også giver genklang på globalt plan; tekstilkunst er hot, hot, hot.

Her hjemme er det især patchwork-traditionen, som oplever en renæssance som både vægkunst og sengetæpper, og ifølge søgningsstatistikken for året, er vi mange, der er interesserede i at bringe noget mere taktilt ind i indretningen.

Udover patchworktæpper og -puder, kan kanvas med tekstiltryk også være en super fin idé.

"Contemporary fireplace" - stigning 763 procent

På listen over de mest populære boligtrends optræder moderne pejse også. Ikke overraskende i en tid, hvor det bliver mere og mere populært at tage lidt afstand fra skærmene. Her er en smuk pejs et oplagt valg som fokuspunkt i stuen - og de kommer i et utal af design, der i sig selv er en opgradering.

LÆS OGSÅ Brændekurve: 14 bud du kan købe eller lave selv

"Tin interiors" - stigning 563 procent

En anden overraskelse på listen er tin. Jeps, tin.

Det bløde metal bliver brugt som en blading mellem tapet og fliser i boligen på både vægge, som stænkplade i køkkenet og i lofter, og det har åbenbart fanget Pinterest-brugernes opmærksomhed. I så høj grad, at interiør af tin er på fjerdepladsen over søgninger med størst stigning.

"Bold print wallpaper" - stigning 401 procent

Åh ja. En gammel kending, der ikke ser ud til at have aftjent sin værnepligt som trend. For ifølge Pinterest oplever tendensen fortsat en støt stigning og de spår, at den fortsat i 2019 vil have god vind i sejlene.

Her til lands er det især de storblomstrede og stribede tapeter, der er populære nu. Ofte bliver de brugt på afgrænsede områder, som fx én væg.

"Vertical gardens" - stigning 287 procent

Det er længe blevet spået, at vi kommer til at vi kommer til at længes efter mere natur og grønt i vores tilværelser i takt med digitale tiltag, der fylder mere og mere. Og én af måderne det grønne kan integreres i et storbyliv er blandt andet ved at gøre brug af de vertikale haver. De fylder ingenting i grundareal, men kan tilgengæld pynte i højden, hvilket gør dem oplagte på altanen og også populære på Pinterest.

De resterende 4 punkter på listen lyder på:

  • "Natural swimming pools" - stigning 262 procent
  • "Cactus arrangements" - stigning 235 procent
  • "Geometric paint" - stigning 225 procent
  • "Mustard yellow" - stigning 45 procent

Fire tendenser, der ikke i så høj grad vækker genklang her til lands, hvor både kaktusser og geometriske mønstrer må siges at have oplevet deres storhedstid for et par år siden, og hvor forårets farvetendens byder på lysegul og naturlige svømmebassiner er noget, vi må kigge langt efter.