Regnbuegardiner hitter, og det er ikke svært at forstå hvorfor

Første gang vi så det, var i luksusudgaven, men du kan sagtens lave dine egne regnbuegardiner på en nem og budgetvenlig måde. Kig med og bliv i godt humør.

© @cathdelichtenberg/@laerke_victoria

"Hvis det er mørkt og koldt udenfor, kan jeg trække gardinerne for, og lige pludselig befinder jeg mig i en boble af varme, farve og energi - min helt egen regnbuehule. Jeg kalder det “farveterapi”," lyder det fra Lærke Victoria Plougmann.

Lærke bor på 67 kvadratmeter på Amager, hvor der er fuld smæk på farverne. Ét af de mange kulørte indslag er regnbuegardinet i spisestuen.

Gardinet er lavet af forskellige Ikea-gardiner, som er lagt op, så de har samme længde. Blandt andet modellerne 'Hilja' og 'Hannalill' er brugt. Gardinerne hænger separat, så Lærke kan trække dem for, som hun har behov for.

LÆS OGSÅ Bolig Magasinets store guide til at finde det perfekte gardin til dit hjem

Regnbuegardin
© @laerke_victoria

Det kan virke som et vovet indslag i boligen, men Lærke er ikke den eneste på Instagram, vi er stødt på med et farvestrålende gardin i alle regnbuens farver.

Første gang vi så det var hos Cathrine de Lichtenberg, hvis farvefine bolig vi flere gange har vist frem i Bolig Magasinet og på sitet.

På Instagram løftede hun i marts sidste år sløret for et imponerende regnbuegardin i kælderen i sin og mandens villalejlighed. Intet mindre end 13 forskellige farver indgår.

Regnbuegardin
Regnbuegardin

"Valget af 13 forskellige farver, var en blanding af, at jeg ikke rigtig kunne vælge og inspiration fra Justin Morins smukke gardinkunstværker, som har fuld knald på farverne," fortæller Cathrine de Lichtenberg om beslutningen om den opsigtsvækkende farvepalet.

Gardinet i kælderen, hvor parret havde indrettet soveværelse, da de satte det op, løser ikke blot en udfordring med lys og kig ind gennem vinduet.

"Der er rørkasser rundt langs alle vægge i rummet, og de var grunden til, at jeg tænkte, at gardiner på alle vægge ville være den bedste løsning. Ved at hænge gardiner foran kasserne, har vi lavet ’nye glatte vægge’ og fordi gardinerne er lette, får væggene stadig al den luft, som er nødvendig i en kælder," forklarer Cathrine de Lichtenberg.

I dag bruger Cathrine og manden ikke længere rummet som soveværelse. Men det er ikke på grund af gardinerne.

"Da vi for nyligt er blevet forældre, har vi flyttet soveværelset ovenpå og lavet kontor i hulen. Gardinerne er også geniale at gemme lidt ting væk bag. Udover at det har givet rummet et look, der ikke minder om en kælder, er det blevet den hyggeligste hule. Rolig, men samtidig fuld af energi," siger hun.

Hjemme hos regnbueelsker #1 Søs Uldal-Ekman bruges gardinet ikke kun som et kulørt indslag, men til at skabe et rum i rummet i hendes nye lejlighed.

Regnbuegardin
© @thegirllikesrainbows
Regnbuegardin
© @thegirllikesrainbows

Med gardiner har hun skabt et lille soveværelse i familiens køkken-alrum. Ligesom Lærkes gardiner er Søs' også lavet af forskellige Ikea-gardiner.

🌈 DIY regnbuegardin på budget 🌈

Har du selv fået mod på at indrette med et opløftende og energiboostende regnbuegardin kan du gå på jagt hos diverse budgetbrands efter florlette gardiner.

Kig blandt andet hos Jotex, Ellos, H&M Home og Ikea.

3 tips til dit eget regnbuegardin

  1. Gå efter gardiner i samme kvalitet/tykkelse.
  2. Hav for øje, hvilken minimumslængde de skal have, så du sikrer, at de alle kan få den rette længde.
  3. Hold også øje med, hvilket ophæng de er syet med, så de kan hænges op sammen. Mange har multibånd, som gør det muligt selv at vælge. De mest almindelige er ellers løbegang, som bruges til at stikke gardinstangen igennem og rynkebånd, hvor der skal bruges gardinkroge og skinne.