Rützous feminine forvandling

Susanne Rützou er udset til at være designeren, der skal give kvalitetstekstilerne fra Georg Jensen Damask et moderne og feminint løft.

Q&A til Susanne Rützou

Hvorfor har du valgt at designe sengetøj? Da jeg fik mailen fra Georg Jensen Damask, lyste jeg op i et stort smil og tænkte 'YES!' Det her havde jeg virkelig lyst til. Boligaccessories har en anderledes holdbarhed, end jeg er vant til fra modeverdenen. Det er også skønt for sådan en gammel rotte som mig lige pludselig at stå og være nødt til at lære noget nyt.

Hvad kan du tilføre Georg Jensen Damask?
Jeg kan gøre deres kollektion mere organisk, så den ikke er så præget af det maskuline. Det var min plan at finde et finurligt mønster, og det, synes jeg, er lykkedes.

Skal du designe mere til boligen? Samarbejdet med Georg Jensen Damask har været et rigtig lykkeligt ægteskab indtil videre. Da vi startede det, var det sideløbende med mit tøjdesign, men da jeg lukkede biksen i 2013, fik jeg mere tid. Arbejdet med det her design har i hvert fald ikke gjort det nemmere at komme tilbage til tøjdesign. Med boligaccessories når du at komme i dybden med designet, og tingene har en anden holdbarhed. Den side er jeg utrolig glad for.

Om Georg Jensen I mere end 50 år har Georg Jensen Damask forsynet kvalitetsbevidste skandinaver med enkle og tidsløse tekstiler i form af sengetøj, duge, håndklæder og viskestykker. Firmaet har otte butikker samt en webshop og sælges primært i Skandinavien samt Tyskland og Japan. De seneste fem-seks år har Georg Jensen Damask været igennem en transformation fra et konservativt og lettere maskulint udtryk til et mere lyst, moderne og grafisk design - i øvrigt i alt fra produkter til indpakningen, der er gået fra sorte, firkantede kasser til mere bløde og lyse 'poser'. Se mere på georgjensen-damask.com

Susanne Rützous nye kollektion for Georg Jensen Damask indeholder to forskellige sæt sengetøj: 'Feather Forest' med et håndtegnet fjermønster samt 'Liquid Stripe'. Begge design fås i tre farver og koster fra 1.490 kr. for 140 x 200 cm og 60 x 63 cm.