© Floating Grip

Sådan camouflerer du let og elegant elektronikken i dit hjem

Elektronik og gadgets er på mange måder uundværligt i boligen, men det kan godt være svært at få det flettet ind i indretningen på en naturlig måde.

15. september 2016 af Sarah Lyster Nielsen

Skjul elektronik og gadgets

Fjernsyn, højtalere, routere og lignende skal gerne have en bestemt plads for rent praktisk at kunne fungere, men det er sjældent overvældende pænt, så vi har samlet et par tips til, hvordan du kan camouflere det lidt.
© Boligmagasinet.dk

Bryd kontrasten

Fjernsyn skal af gode grunde hænge, så man kan se dem, men det er sjældent, at de ligefrem er smukke at se på. En god måde at camouflere TV’et på kan være at male eller tapetsere væggen bagved i en mørkere farve, så kontrasten mellem væggen og fjernsynet ikke er så skarp.

Alternativt kan du også lave en billedvæg, så fjernsynet bliver en del af udstillingen i stedet for at dominere for meget, og hvis du allerhelst bare vil gemme det helt væk, kan du finde et reolsystem, hvor det står lidt skjult eller måske med en lille låge for.

© Floating Grip

Hæng konsollen op

Spillekonsoller er ikke just en fryd for øjet, og selv om de er blevet en del mindre med årene, er de stadig rimeligt markante.

De er svære at gemme helt væk, da man jo også skal kunne bruge dem, så hvis du mest af alt synes, at det bare ser for rodet ud, kan du eventuelt montere den på væggen. Det kan du f.eks. gøre med Floating Grip, der holder styr på konsol og ledninger og samtidigt sørger for, at den ikke overopheder.

Ellers kan du gemme det lidt af vejen i et smart TV-møbel med hylder eller finde et lidt rustikt møbel, der ikke står for meget i kontrast til konsollen. Her kan du eventuelt bruge gamle æblekasser til at bygge et møbel, der både er cool og brugbart.

© blaanord.dk

Gem routeren væk

Med trådløst internet følger der gerne en router, og de er bare aldrig særligt pæne. Man fristes til at gemme den i et mørkt hjørne, men nogle gange bestemmer man ikke selv, hvor den kan stå henne.

Hvis din router står et lidt akavet sted, kan en smart løsning være at gemme routeren i en fin æske - lav et lille snit i kanten af æsken, så ledningerne kan nå ned, og læg så låget på. Du kan f.eks. vælge nogle fine, dekorative hatteæsker i forskellige størrelser, som kan stables og på den måde pynte lidt. 

Du kan eventuelt se Blaa Nords guide til det her

En lille højtaler som denne fra Libratone fylder ikke meget og kan nemt skjules.

© Libratone

Skru ned for højtalerne

Højtalere er en af de evige kampe, der er svær at løse uden at gå på kompromis. Lyden skal jo gerne være god, men samtidigt fylder højtalere gerne en del og clasher ofte med resten af stuen.

Det er svært at skjule de helt store højtalere, men ligesom med TV’et kan det være en fordel af matche bagvæg og højtalere - om man så maler væggen eller køber nye højtalere for at matche, styrer man selvfølgelig selv.

Hvis dine højtalere ikke er så store, kan du gemme dem lidt i et TV-møbel, og hvis du gerne vil gemme dem helt, kan du skræddersy et par diskrete stoflåger, der dækker uden at påvirke lyden. 

Alternativt kan man også investere i nogle mindre højtalere, der er fine og stilrene, og som sagtens kan stå fremme, f.eks. Zipp fra Libratone, som fås i et væld af farver.

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...