Sådan er den perfekte jul

Vi spurgte jer om, hvordan den perfekte jul skulle være, og særligt én ting går igen i svarene – det skal være hyggeligt!

© Foto: Thomas Dahl, Styling: Sidsel Zachariassen

For et par uger siden udsendte vi en større rundspørge, fordi vi godt ville høre, hvad julen betød for dig, og vi har fået mere end 800 svar ind. Vi har samlet en række sjove og hyggelige facts fra undersøgelsen her.

Men vi spurgte også om, hvordan den perfekte juleaften ville være, og her går særligt tre ting, der går igen – hyggen, familien og traditioner. Vi har samlet et udpluk af de mange svar herunder på, hvad der er jeres perfekte jul.

”Julegudstjeneste i kirke eller fjernsyn. De mindste får en pakke inden maden. God tid til at nyde den lækre julemad. Et ægte grantræ med levende lys, der er pyntet Lillejuleaften. Dans om juletræet. Mange julesange/salmer, så børnene også får dem lært. Én pakke åbnes af gangen, så der er ro på og alle kan følge med i den enkeltes udpakning (ikke for mange gaver). Hyggelig voksensnak over en sen kop kaffe med julesmåkager og konfekt, efter at de mindste er lagt i seng.”

”Fredfyldt med nærmeste familie og venner.”

”Det er, når hele familien sidder omkring bordet juleaften, og vi så skåler for en glædelig jul. Dernæst når vi går omkring træet og synger de gamle julesange.”

”Som traditionen tro: Med mine søskende hjemme hos mine forældre med lækker middag, dans om juletræet og hygge med gaver, småkager og konfekt.”

”Bare en afslappet aften, hvor alle hygger UDEN stress.”

”Hyggelig og varm stemning. Vi starter med gløgg og æbleskiver, går derefter i kirke, spiser lækker mad, danser om juletræet, pakker gaver ud efter tur og hygger med konfekt og knas.”

”Afslappet, masser af timer i køkkenet, julesange på repeat, en tur i kirke og så samling om middagen uden at stresse.”

”Den perfekte juleaften kl 15 med æbleskiver, småkager og gløgg. derefter ser vi Disney fra alle os til alle jer. dækker bord og tilberede tilbehøret. ser julekalenderen. spiser i ro og mag. rydder op. Den der har fået mandlen skal dele gaver ud.”

”Med mine to børn og min kæreste, hygge og gåtur i løbet af dagen og så ind og se Disney Sjov. Anden på grillen og så spisningen, juletræs sange og gaveoppakning.”

”Sammen med min familie, min søster og hendes familie og vores forældre. Elsker når juleaften er præcis som for ti år siden.”

Starter med at køre på kirkegården for at ønske god jul til min mor. Herefter mødes jeg med familien og i fællesskab gør vi det sidste mad færdigt. Maden skal selvfølgelig være flæskesteg, and, kogte kartofler, brune kartofler, waldorfsalat, rødkålssalat, ribsgelé, rødkål, rødvin og selvfølgelig en LÆKKER sovs! Efter aftensmad hygger vi lidt, og så skal der spises ris a la mande med mandelgave. Når vi har spist, danser vi om juletræet og synger julesalmer. Slutter altid af med "Nu’ det jul igen". Så pakker vi gaver op, og efterfølgende står den på kaffe, konfekt og julegodter.”