Sådan får du de smukkeste vægge med kalkmaling

Matte, delikate vægge i jordtoner og naturfarver er noget af det lækreste, du kan beklæde dine vægge med lige nu. Se, hvordan boligbloggeren, Malene Marie Møller, greb det an her

Smuk kalkvæg

Jotun, den norske, eksklusive malerproducent, som har leveret maling til selveste Eiffeltårnet i Paris og Burj Khalifa i Dubai, har netop lanceret en smuk farvepalette af kalkmaling, der går under navnet LADY Minerals Kalkmaling.

Med sin rå struktur er kalkmaling en oplagt måde at pifte dit hjem lidt op på. Derfor besluttede boligbloggeren Bolicious, der også går under navnet Malene Marie Møller, at give sin mellemgang en makeover med LADY Minerals Kalkmaling.

"Mat, smuk og delikat. Min væg er lige til at æde. Det er rigtigt! Jeg får lyst til at sætte tænderne i min nye væg," fortæller hun.

Kalkmalingen fås i 21 smukke farver, der passer ind i den nordiske boligindretning anno 2016. Og det tog hele fem dage at beslutte sig for en farve, siger Malene, der endte med farven KRYDDER.

"Det var svært at vælge, men den var brun på den der chokomoussemåde," lyder det fra boligbloggeren. Hvis du også har svært ved at vælge, så prøv evt. Jotuns farvevælger, hvor du kan se, hvordan dit hjem ville se ud med en ny farve på væggen.

Malene kastede sig heldigvis ud i det, for se, hvor flot resultatet blev:

Mørk kalkvæg med malet dør

"Kalkmaling giver sådan en lækker stemning af ro. Overfladen er mat og taktil på en sådan måde, at man bliver nødt til at lade fingrene løbe over væggen," siger hun om sin nye væg.

Faktisk blev hun så vild med farven på væggen, at hun også besluttede at tage døren og panelerne med. Malingen påførte hun med pensel, der giver en fantastisk uhøjtidelig finish, men man kan også bruge rulle, hvis man foretrækker det. Det er i det hele taget utroligt nemt at få det rå og kalkmalede look:

"Kalkmalingen dækker rigtig godt, og det hele har fået to gange. Den tørrede hurtigt og er meget let at male med," lyder det fra Malene.

Hvis du er blevet inspireret til at lege lidt med kalkmaling derhjemme, så tag et kig på filmen her, der viser hvor let det er: