Sådan får du rustikke kalkmalede vægge derhjemme

Middelhavskysten er kendt for sine farvede, kalkede husfacader, som sætter en helt særlig rå og autentisk stemning. Dømmer du om at opnå samme rustikke effekt på dine vægge derhjemme, findes der flere nemme genveje til stilen.

© Iben & Niels Ahlberg

Vægge med wauw-effekt

Fresko er en enormt holdbar malerteknik, der oprindeligt stammer fra Oldtiden, hvor vandmaling blev lagt på et vådt, friskkalket underlag. Her ser du, hvordan Tine K har skabt stor effekt i sin havestue med freskoteknikken. Se hele Tine Ks hjem her.

Guide: Sådan bruger du freskoteknikken

  1. Genvej til teknikken
    Du kan sagtens anvende freskoteknikken uden et kalket underlag ved at ‘vaske’ en fortyndet maling på væggene med en klud i store bevægelser.
  2. Vælg den rette nuance
    Freskoteknikken kan både skabe et varmt, køligt, afdæmpet eller kraftigt udtryk. Det hele afhænger af dit farvevalg, så tænk godt over, hvilken nuance, du vælger.
  3. Match din indretning
    Freskomaling egner sig særligt godt som kulisse til en naturlig, let stil med masser af douce toner, så gå gerne all-in på middelhavsstemning!

Alternativer til freskoteknikken

Det kalkede look har fået et enormt comeback de senere år, og flere leverandører af maling har derfor udviklet produkter, som kan hjælpe dig med at opnå samme rå effekt.

LÆS OGSÅ Sådan fjerner du nemt savsmuldstapet.

Kalklitir

Kalklitir laver kalkmaling, som giver et råt og lækkert look med en mat finish. Kalklitir kommer fra Island og er et naturprodukt af kalk, pigmenter og vand. Det karakteristiske ved Kalklitir er den specielle matte farver, som giver en anderledes tekstur og dybde. Deres produkt kommer i pulverform, som du selv blander op til maling med vand, hvilket gør produktet enormt miljøvenligt. Derudover er malingen VOC-fri, og er uden forurenede og kemiske dampe, som du ofte finder i maling.

Du kan købe Kalklitirs maling her.

Kabe Copenhagen

Kabe Copenhagen er et dansk firma, som specialiserer sig i udviklingen af indfarvet spartel, som består af en spartelmasse, samt en dertilhørende overfladebehandling, som giver væggen en smudsafvisende overflade.
Du kan finde Kabe Copenhagens store udvalg af farvet spartel her.

Jotun Lady Minerals

Det norske malingmærke Jotun har lavet en særlig serie af kalkmaling, som hedder 'Lady Minerals'. Jotun har fokuseret på et råt, industrielt og tidløst udtryk, som giver de smukkeste kalkede vægge.
Du kan finde Jotuns Lady Minerals maling her.