Sådan gik Katrine og Rasmus fra at have været naboer i 3 måneder til 'Sommerdrømme' på TV2

Katrine og Rasmus er et af de fire par i fjerde sæson af 'Sommerdrømme', hvor de underholder med deres høje humør og interne jargon. Men en vild (og ret overraskende) detalje om naboparret er kommet os for øre og har vakt vores nysgerrighed. Så vi kontaktede dem.

Sommerdrømme 2023
© Lars E. Andreasen/TV 2

Har du fulgt med i fjerde sæson af 'Sommerdrømme' på TV2, kender du også til det charmerende og sjove nabopar, Katrine og Rasmus, der er et af denne sæsons fire par, som alle kæmper om at vinde deres drømmesommerhus.

At dømme ud fra deres finurlige jargon, skulle man tro, at der var tale om et årelangt venskab mellem de to.

Men en overraskende detalje om venneparret er kommet os for øre.

Katrine og Rasmus havde kun kendt hinanden i tre måneder, da de meldte sig til programmet.

Tre måneder.

For de fleste lyder det nok vanvittigt – tenderende til mareridtsagtigt – at skulle renovere et helt sommerhus med sin nabo, man kun har kendt et kvart år.

Så hvordan går man fra bo side om side, til at melde sig til 'Sommerdrømme' på så kort tid? Og hvordan udvikler et så kort bekendtskab sig, når man skal være sammen under pres(!) uafbrudt i syv uger?

Vi har taget en snak med Katrine og Rasmus om deres korte venskab og det, vi ikke ser på skærmen.

Sommerdrømme 2023

Katrine Bonde på 28 år er grafisk designer og uddannet fotograf, mens Rasmus Andersen er 27 år og arbejder som restaurantchef. Begge er bosat i Aarhus, hvor de også lærte hinanden at kende, da Katrine flyttede ind i lejligheden ved siden af Rasmus. Sammen deltager de i fjerde sæson af 'Sommerdrømme' på TV2.

© @katy.bonde

Hvordan gik I fra bare at have hoveddør side om side til at blive venner?

Katrine: – Fordi Rasmus og jeg er jævnaldrende, faldt det os ekstremt naturligt at snakke sammen, når vi mødtes i opgangen. Vi havde ingen formodning om at blive tætte venner, da jeg flyttede ind i lejligheden ved siden af Rasmus i december 2021. Men Rasmus havde boet i lejligheden, inden jeg overtog den, så han var der ved fremvisningen, og der lovede han, at han nok skulle hjælpe med at sætte den i stand ved indflytning - og det overholdte han naturligvis! Så han stod klar ved indflytning. Vi satte højt musik på, og hyggede os med at male lejligheden en hel dag. Herfra gik det SÅ stærkt, og nu går der ikke en eneste dag, hvor vi ikke ses. Rasmus er blevet min bedste ven!

Rasmus: – Katrine og jeg har nogenlunde samme livsfilosofi. Vi tager ikke livet så seriøst. Og så er vi begge to lidt skæve eksistenser, så ingen af os passer rigtigt ind i de “normale” kasser. Så vi fandt hurtigt ud af, at vi havde flere ting til fælles end bare vores husnummer.

Hvad gav jer lyst til at kaste jer ud i projekt 'Sommerdrømme' sammen?

Katrine: – Vi sad over et par glas rødvin en dag og så tilmeldingen til castingen på 'Sommerdrømme 2023'. Og der var ingen tvivl hos os begge, da vi så opslaget! Vi havde længe – uafhængigt af hinanden – snakket om, at vi trængte til at komme lidt ud af Aarhus! Ingen af os er håndværkere, men blev alligevel enige om, at dét skulle vi være med i. Vi var alligevel sammen hver dag, så hvorfor ikke bruge en hel sommer sammen?

Rasmus: – Vi arbejder godt sammen, fordi vi forstår hinandens kreative hjerner. Og så komplimenterer vores styrker hinanden godt. Min force ligger helt klart i at arbejde ekstremt godt under pres og altid holde humøret højt – og så har jeg også en god økonomisk sans. Katrine er til gengæld en alletiders håndværker og har i den grad grønne fingre. Hun forstår virkelig også at få en idé til at blive til virkelighed.

Hvilke overvejelser gjorde I jer i forbindelse med, at I ikke havde kendt hinanden længere tid?

Katrine: – Selvom Rasmus og jeg kun havde kendt hinanden i tre måneder, da vi meldte os til, opstod der absolut ingen tvivl, og vi gjorde os faktisk ingen overvejelser i forhold til, hvordan det ville komme til at gå venskabs-mæssigt, fordi vi kommer så godt ud af det med hinanden allerede. Det ville nogle måske synes, at vi burde have gjort inden så stort et valg.

Rasmus: – Det er selvfølgelig nervepirrende at kaste sig ud i et så stort projekt, uden at kende hinanden 100 procent. Men på en eller anden måde kunne jeg ikke forstille mig at gøre det med nogle anden.

Sommerdrømme 2023
© @katy.bonde

Fandt I ud af noget, som overraskede jer om hinanden undervejs?

Rasmus: – Jeg har arbejdet som restaurantchef hele mit voksne liv, så det ligger helt naturligt for mig at tage den koordinerede rolle. Det fandt jeg hurtigt ud af ikke altid faldt i så god jord. Katrine er en selvstændig kvinde, der har ben i næsen, og hun lader sig bestemt ikke styre. Så vi kunne godt have lidt små diskussioner om farvevalg, økonomi og interiør - men de forvandlede sig dog til høje grin og sjove stunder lynhurtigt.

Katrine: – Jeg fandt fx hurtigt ud af, at Rasmus arbejder bedst om aftenen/natten som jeg selv, og at vi begge arbejder godt under pres og kan leve uden ret meget søvn - og stadig holde humøret højt! Jeg må indrømme, at jeg faktisk er positivt overrasket over, hvor få konflikter vi havde under optagelserne, når man tænker på, at vi jo var “nye” venner. Jeg fandt dog også ud af, hvor ekstremt irriterende det er, at Rasmus ikke har noget kørekort... haha. For det var jo mig, der skulle køre bilen uden søvn i 30 timer HVER gang der skulle stress-handles, og dermed var det også mig, der så altid blev kommanderet med.

Skabte det nogen udfordringer, at I ikke havde kendt hinanden længere? Og gav det nogen fordele?

Rasmus: – Vores korte bekendskab skabte overhovedet ingen udfordringer - tværtimod. Vi har præcis den samme humor, og de fleste ting løste sig med grin.

Katrine: – Fordelene ved, at vi ikke havde kendt hinanden længere tid inden programmet, var helt sikkert, at vi gav hinanden plads til at være os selv, og at vi lyttede ekstremt meget til hinanden, når vi blev pressede og frustrerede, og vi viste en helt anden form for hensyn til hinanden - frem for hvad vi gør nu efter 1,5 års tæt venskab, haha.