Sådan gør du din terrasse sommerklar med 7 tips

Er du klar til sommerens skønne udeliv? Se, hvordan du gør din terrasse sommerklar med bløde tekstiler, store planter, fletkurve og hyggelig belysning.

Den søde sommertid er lige rundt om hjørnet!

Det betyder, at det er tid til at gøre terrassen sommerklar, så du kan komme ud og nyde den friske luft, sollys og de varme aftener. Fra bløde tekstiler til stemningsfulde lanterner og lyskæder - vi har samlet 7 tips til at gøre din terrasse sommerklar, så du kan læne dig tilbage, slappe af og nyde dit uderum.

1. Hæng glasvaser med blomster op i træerne

Skab en skøn stemning ved at hænge små glasvaser op i træerne omkring din terrasse. Sørg for at fæstne snoren godt i træets grene, fyld vand i, og sæt til sidst sommerblomster i.

2. Gå efter store planter på terrassen

Gå efter store planter med masser af fylde fx buske, som du senere kan plante ud i haven. Prøv syrenhortensia, citrontræer og sommerfuglebuske, og skab kontrast med lette planter som violfrøstjerne.

Vælg planter med lang blomstringstid, eller sørg for, at planternes blomstringstid afløser hinanden. På den måde har du en blomstrende terrasse hele sommeren.

3. Gå efter søde fletkurve til terrassen

Gå efter fletkurve til din terrasse. Det giver et varmt look – og kurvene kan både bruges til opbevaring af puder og til dine planter.

4. Brug hyggelig belysning på terrassen

Forlæng timerne på terrassen med fin og funktionel udendørs belysning. Lanterner og lyskæder vil give dit uderum ekstra hygge og stemning. Brug lanterner og lyskæder, der giver et fint lys og får gæsterne til at blive hængende lidt længere.

5. Skab en skøn plantevæg

Lad planter og blomster kravle op ad væggene. Det giver en magisk stemning på terrassen – og dufter skønt.

Har du en altan? Brug plantekasser til at skabe din plantevæg.

LÆS OGSÅ lav selv en grøn væg

6. Brug masser af bløde tekstiler

Brug masser af bløde tekstiler, der gør livet på terrassen hyggeligt, fx tæpper på gulvet, puder og plaider til kølige aftener. Læg dem evt i en stor kurv, så kan de nemt flyttes med ind og ud.

7. Skab en hyggekrog på terrassen

Drømmer du om en krog, hvor du kan lade op? Vælg et roligt sted i den fjerne ende af haven, eller skab et rum omkring dig, fx med en hængesofa eller hængekøje, der skærmer lidt af. Ram den ind med store planter i potter eller skønne hængeplanter.

HÅNDPLUKKET TIL DIG