Sådan indretter du med fine berbertæpper

Håndlavede, farverige og helt uimodståelige. Boucherouite-tæpper ses overalt i boligverdenen, og vi forstår i dén grad hvorfor. Se her, hvordan du integrerer dem i din bolig.

Berbertæppe vs Boucherouite

Vintage-tæppe, marokkansk tæppe, kludetæppe, berbertæppe. Kært barn har, som bekendt mange navne. Selve ordet Boucherouite kommer fra det arabiske ord for iturevet genbrugstøj. Ordet referer til den metode, som i tidernes morgen blev benyttet i Marokko, hvor man netop sammensatte stof- og garnrester til tæpper.

I dag findes berbertæpperne i et væld af danske- såvel som udenlandske hjem, som benytter dem på kryds og tværs af stilarter. Farver, tykkelse og udtryk varierer, men fælles for dem alle er, at de nemt kan implementeres uanset hjemmets stil. Vi har fundet nogle billeder frem, som viser, hvor flot et berbertæppe kan tage sig ud.

LÆS OGSÅ Her er de 6 bedste steder at shoppe marokkanske tæpper

Sådan bruger du trenden i hjemmet

Du kan vælge at gå all-in på trenden ved at sammensætte forskellige berbertæpper i stuen, og inddele rummet i små zoner. Det giver et fedt udtryk at blande farver og mønstre med tæpper i lidt mere afdæmpede toner. Samtidig er det et sejt kontrastelement at benytte i den ellers lyse skandinaviske stil.

Du kan også vælge at benytte ét enkelt, farverigt Boucherouite-tæppe til at understrege den eklektiske, marokkanske stil. Lad et par af farverne fra tæppet gå igen i dit øvrige interiør. Det giver et fint og fuldendt udtryk.

Et tæppe i den lidt mere douce nuanceskala kan også være sagen. Her bliver det industrielle gulv blødet op, i ordets bogstaveligste (og fineste) forstand.

Brug det farvefulde tæppe som kontrast til dit mørke gulv. No words needed, det er bare skæppeskønt.

Hvor kan jeg finde mit eget Boucherouite?

Er du i tvivl om hvor du skal lede efter dit nye berbertæppe, er der heldigvis hjælp af hente. VI har fundet en lille blanding af nogle af de allerfineste på markedet.

© The Apartment

Hvis du er villig til kaste lidt guldmønter efter et fantastisk tæppe, er The Apartment et godt bud på et sted, hvor du skal tage et kig. Her findes tæpperne i alle tænkelige farver. Tillader dit budget ikke helt et tæppe i dette prisleje, skal du aflægge Moroccan Decor på Vesterbrogade 77 et besøg. En ægte marokkansk-inspireret butik, som også er leveringsdygtige af de fantastiske tæpper.

A Simple Mess. 2.498 kr. v/Luxoliving

Hübsch. 600 kr. v/Luxoliving

Ingrid tæppe. 1.499 kr. v/Andcopenhagen

Lav dit eget unika-tæppe

Der findes et utal af guides til at lave sit eget unika-tæppe, og det kan sagtens lade sig gøre, hvis du giver det et ihærdigt forsøg. Måske er det efterårets überseje DIY-projekt. Sæt i gang!