Skråvægge: 5 tips til at få det bedste ud af de vanskelige kvadratmeter

Det er ikke nemt at indrette rum med skråvægge, men det kan godt lade sig gøre. Lad dig inspirere af gode tips og tricks fra Bolig Magasinets egen stylist.

Flot minikontor med god opbevaringsløsning
© Peter Kragballe

Indret med skråvægge

Skråvægge er ofte et svært element i indretningen, men det er langt fra umuligt at få til at fungere, og du kan faktisk bruge det som en spændende effekt i stedet for at se det som en ulempe. Bolig Magasinets stylist Julie Løwenstein har nogle tips og gode råd til at indrette med skråvægge.

Velindrettet rum holdt i enkle farver
© Frederikke Heiberg

Et svært element

“Udfordringen ved skråvægge er ofte, at det skaber pladsmangel, og det er svært at indrette på en nem måde. Men det kan faktisk være en god idé at vende problemet om og i stedet se det som en mulighed. Skråvægge er nemlig rigtigt gode til at skabe hyggelige kroge, og de giver nogle spændende vinkler i et rum,” siger Julie Løwenstein.

“Du kan f.eks. bruge maling til at skabe nogle effekter i rummet; hvis du maler en endevæg i en mørk farve, kan det give noget dybde til rummet. Dog skal du nok passe på med at male selve skråvæggen mørk, da det godt kan give en lidt trykkende fornemmelse.”

“Generelt er det vigtigt at indrette enkelt med skråvægge, så det ikke bliver for voldsomt. Det kan nemlig hurtigt se rodet ud med skråvægge, når der ikke er så meget plads at arbejde med.”

Se flere billeder fra boligreportagen fra fiskerhuset lige her.

© Pernille Kaalund

Udnyt pladsen

“Hvis man har skråvægge, er det ofte smart at få skræddersyet en opbevaringsløsning. På den måde udnytter du rummet optimalt, og det ser flottere ud, at der er lavet en ordentlig løsning med en pæn finish, så det ikke ser rodet ud.”

“Er der f.eks. et hjørne, du ikke kan få udnyttet, kan du sætte en plade på, så der er en pæn afslutning.”

“Skråvægge kan med fordel udnyttes til klædeskabe, da du kan sætte nogle stænger op og på den måde virkeligt få udnyttet væggen og den skæve plads. Der kan komme bøjler længere ind, og så har du lidt ekstra opbevaring, som kan bruges til tøj, du ikke bruger så ofte, eller som ikke passer til sæsonen.”

Se resten af boligreportagen fra den nordiske villa lige her.

God indstilling

“Skråvægge er ikke det nemmeste at indrette, men det kommer meget an på, hvordan man tænker på det. Hvis du ser muligheder frem for problemer, så kan det godt lade sig gøre at løse det på en god måde, der passer til dine behov.”

“De små hjørner er også kvadratmeter, som kan udnyttes - de skal bare tænkes lidt anderledes end andre rum. Hvis du har brug for gode idéer, så kig Pinterest igennem; det hjælper tit at få noget visuel inspiration, så du bedre kan se den færdige løsning for dig.”

Se flere billeder fra det velindrettede familiehjem lige her.