Sådan laver du en skøn billedvæg i tre stilarter

Åsa Stenerhags billedvæg er altid i forandring. Derfor er de fleste værker ikke hængt i rammer, for det skal være let at lege med udtrykket.

Åsa Stenerhags billedvæg
© Jonas Ingerstedt

1. Den grafiske billedvæg
Går du efter en stringent, grafisk billedvæg er regel nummer et at gå efter ens rammer, fx enkle sorte eller smalle trærammer. Hæng billederne op, så mindst to sider af billedvæggen flugter, eller sørg for, at billederne tilsammen danner en firkant. Det giver et enkelt og stramt udtryk.

2. Den kreative billedvæg
Drømmer du om et legende, personligt udtryk? Leg løs med rammer, former, farver, motiver, og hæng gerne små skulpturer og spejle mellem dine kunstværker. Sørg blot for, at du har motiver i for- skellige størrelser. Det skaber dynamik og gør væg- gen mere spændende at se på. Start med at hæn- ge det største billede op, og byg så de andre på omkring det, så får du det bedste resultat.

LÆS OGSÅ 39 topinspirerende billedvægge.

3. Den legesyge billedvæg
Elsker du at skifte billeder og kunst og skabe nye, fine udtryk på væggen, så er en gallerihylde oplagt som udgangspunkt for din billedvæg. Det er fleksi- belt, og du kan skifte ofte uden at lave huller i væg- gen. Hæng evt. flere gallerihylder op på samme væg, gerne forskudt og i forskellige længder. Sørg dog for, at de ikke hænger for tæt, så du har plads til lidt større ting.

TIP Skal looket være casual? Stil dine kunstværker på gulvet eller på toppen af reolen i stedet for at hænge dem op. Stil dem evt. i flere lag.

HOT KUNST TIL DIN VÆG
Klassisk kunsthåndværk som litografi og linoleumstryk hitter lige nu – og kan give din billedvæg det der lille ekstra. Håndværket gør looket mere autentisk og giver ekstra dybde, men kender du forskel? Hvor litografier bliver tegnet på en fugtig kalksten bliver linoleumstryk snittet ned i en plade linoleum. Billeder fremkommer, når kalksten eller linoleum bliver påført tryksværte og trykket mod papir.

Skab et unikt udtryk med flotte rammer

En fin ramme siges at være det halve billede. Som abonnent på Bolig Magasinet kan du spare 62 % på disse smukke plakatskinner i mangotræ. Se det gode tilbudMoreShop.dk - fordelsshoppen for abonnenter.

Smukke plakatskinner i mangotræ fra Designers Story i størrelserne A3 og A4. Normalpris 399 kr. Pris for abonnenter: 149 kr. på MoreShop.dk

Ramme og print, ‘Leaf’, 70 x 100 cm, 999 kr., Bloomingville. – Print, ‘Faki’, i metal ramme, 30,5 x 21 cm, 90 kr., House Doctor. – Gallerihylde, i massiv eg, 80 x 11 cm, 299 kr., Hübsch.

Ramme, 36 x 36 cm, 400 kr., Lene Bjerre. – Ramme, 40x 50 cm, 213 kr., Bolia.

Bloomingville ramme med illustration, ramme og print fra Hübisch

Ramme, med illustration, 50 x 70 cm, 499 kr., Bloomingville. – Rammer og print, ‘Riga’, 54 x 42 cm, sæt med tre, 476 kr., Hübsch.