Sådan laver du nemt din egen hjemmelavede gin

Forkæl dig selv med en ekstralækker udgave af G&T eller gin sour med din egen hjemmelavede gin.

© iStock

Nem, hjemmelavet gin

Der er få ting, der er bedre end en god gin & tonic – eller, det skulle da lige være en G&T med din egen, hjemmelavede luksusgin!

Det lyder sikkert lidt for godt til at være sandt, men det er faktisk supernemt at lave din egen gin med en flaske vodka, og det involverer hverken kogekunst eller laboratorieeksperimenter.

Det eneste, du skal bruge, er ’The Homemade Gin Kit’ og en flaske helt almindelig vodka. Gin-kittet indeholder to glasflasker, enebær, krydderier, si, tragt og brugsanvisning, så der er sørget for alt andet end selve spiritussen.

© iStock

Sådan gør du

Når du har anskaffet dig en flaske vodka, kan du lave din egen gin på bare 36 timer. Du hælder først enebær i vodkaen og venter 24 timer, og så hælder du krydderierne i og venter yderligere 12 timer.

Når vodkaen trækker, skifter den farve og bliver mere gullig i det, og det færdige produkt bliver en lækker, krydret gin.

Når din gin har trukket i 36 timer, kan du si blandingen og hælde den på de medfølgende flasker. Så er du klar til at invitere på hjemmelavet gin eller give en flaske væk i gave til en anden gin-elsker.

Eksperimentér med sammensætninger

Hvis du har lyst til at eksperimentere lidt med smagen, kan du prøve med forskellige slags vodka, og hvis du virkeligt vil forkæle dig selv og dine gæster, kan du også lave din egen tonic til.

Gin-kittet koster 549 kr. og kan købes her, men du kan også vælge bare at købe enebær og krydderier for 199 kr. her, hvis du alligevel allerede har resten af grejet.