Sådan styler du din tallerkenrække i 6 nemme trin

Har du også en tallerkenrække, du ikke helt kan få til at fungere med resten af din indretning? Så har vi løsningen.

Styling af tallerkenrække
© Royal Copenhagen / @annecatrineo

Tallerkenrækken er en loppemarkedsklassiker af de helt store. De kommer i mange forskellige størrelser og udformninger, men én ting har de tilfælles: de er ikke altid nemme at style.

De kan nemlig hurtigt komme til at se meget gammeldags ud, hvis ikke du har tungen lige i munden. Derfor har vi samlet 7 nemme tricks til stylingen af din tallerkenrække.

1 Skab magi med maling

Før du hænger din tallerkenrække op på væggen, så overvej, om du skal give den en gang maling først.

Har du for eksempel hvide vægge, kan det give wauw-effekt at male den i en mørkere farve. Du kan for eksempel gøre som @kathrine.kirk har gjort på billedet, og male den i en flot blå farve.

På den måde træder den flot frem fra væggen, og fungerer som en ramme til dine fine dekorationer.

Du kan også gå efter modsatte udtryk og male din tallerkenrække samme farve som din kulørte væg, så tingene du udstiller løber med opmærksomheden.

2 Brug andet end tallerkner

Selvom tallerken er en del af ordet, er det altså ikke et must at holde dig til tallerkner.

En tallerkenrække fyldt med tallerkner i samme størrelse, kan nemlig hurtigt se meget kedelig og gammeldags ud.

Miks og match store runde tallerkner eller fade med firkantede bøger, små flasker, kopper og skærebrætter. Ved at mikse ting i forskellige størrelser, skaber du et mere levende udtryk.

Lampe med klemme, jysk
© Jysk

3 Tilføj en lampe til din tallerkenrække

Du går glip af noget, hvis du ikke har overvejet at hænge en lampe på din tallerkenrække!

Lamper med klemmer for enden er perfekte til at hænge på siden eller bunden af din tallerkenrække. På den måde kan du belyse alle dine skatte, og en ekstra stemningslampe er altid godt.

4 Godt med grøn

Det er efterhånden et kendt trick, at grønne planter kan sætte liv i enhver indretningssituation. Det gælder selvfølgelig også tallerkenrækken.

Er du så heldig, at din tallerkenrække har en hylde, der er lidt bredere end den tallerknerne står på, kan du med fordel gøre som @annecathrineo, og stille en smuk grøn plante. Hvis ikke, kan du også binde en ranke eller lignende fast på stængerne.

Planter der fungerer ekstra godt på en tallerkenrække, er hængende planter. Vi har samlet de bedste hængeplanter så du slipper for at lede.

5 Bryd med de lige linjer

En tallerkenrække kan hurtigt se meget 'hård' og kantet ud. Tilføj bløde og runde elementer for at bryde det op.

Bruger du tallerkenrækken på børneværelset, kan du bruge en sød bamse eller måske en guirlande af filt som her på billedet.

6 Hold lidt igen

Selvom vi lige har givet dig en masse gode ideer til, hvad du kan sætte på din tallerkenrække, har vi lige et sidste tip: trods masser af plads, behøver du ikke fylde hele hylden op.

Hvis du vil bruge tallerkenrækken til at udstille dine yndlingsting, kan du med fordel lade der være lidt luft imellem tingene, så de kommer til deres ret.