© Getty Images

Sæson for loppemarkeder

Få et personligt hjem med det helt rette miks af design og loppefund. Vi giver dig her tips til at spotte de gode fund.

25. juni 2014 af Anja Hellberg

Du har nok hørt om de der (irriterende) typer, der har fundet fire Syver-stole i storskrald eller købt en ægte Asger Jorn på loppemarked. For ja, de findes derude, men mindre fund kan også gøre os glade i låget. Her på redaktionen spotter vi nemlig ofte rigtig fine og spændende accessories og møbler i boligreportager, som viser sig at være loppefund, og derfor er der en vis logik i bruge et par weekender om året på at snuse rundt blandt andres brugte sager på loppemarkeder og i genbrugsbutikker.

Vi har selv fundet alt fra retro-radioer og franske spejle til borde, vaser og vinglas second hand, og i år anbefaler vi dig at gå efter 70'er-keramik (den tunge, brune slags, gerne med en farvet glasur), Wiinblad-design (Rosendahl relancerer brandet til august, så vi spår en stor hype), mindre træmøbler, gerne teak (som du kan transformere til eget design med maling, greb etc.) og så ellers bare sjove, finurlige skilte, æsker, bogstaver etc, som der kun findes ét eksemplar af.

Du kan se en liste over landets mange loppemarkeder hos loppemarkeder.nu samt på markedskalenderen.dk.

Du kan også besøge Finderiet.dk, hvor du kan finde en lang liste over de mest spændende genbrugs- og antikbutikker i Danmark. Søskendeparret Brian Mathiesen og Karen Filtenborg står bag sitet, og de har selv besøgt samtlige butikker. Gider du ikke gå på jagt på støvede parkeringspladser hver søndag, kan du spotte mange lækre sager på nettet (dog ofte til en lidt anden pris). Prøv f.eks. fasteranna.dk, minfarmorshus.dk, denblaafasan.dk og genbyg.dk.

Følg nedenstående links, og se tre personlige boliger indrettet med spændende loppeguld
• Loppefund og masser af kunst.

• Et hjem fyldt med loppefund.

• Mønstermiks og genbrugsguld.

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...