Se resultatet af Esben Bjerres første indretningsjob

"Når man køber møbler og lamper for andre menneskers penge, vil man gerne have, resultatet bliver godt"

© Sisse Stroyer

Han er bedst kendt som den ene halvdel af radioduoen Monte Carlo, som han danner med sin makker og kompagnon Peter Falktoft. Men Esben Bjerre har for længst bevist, at han kan så meget andet. Designe slips, apps og agere MGP-vært for at nævne et par ting.

Og nu har han også bevist, at han kan finde ud af at indrette.

Det har han gjort med åbningen af den nye filial af burgerrestauranten Sliders på Istedgade i København. Radioværten har stået for hele indretningen der omfatter alt fra udvælgelse af møbler til valg af dørhåndtag.

  • Jeg er så taknemmelig for, at drengene har givet mig den mulighed. Det er lidt af et sats at overlade det hele til en radiovært, der aldrig har prøvet det før, men jeg er virkelig stolt af resultatet, siger Esben Bjerre til Boligmagasinet.dk.

Muligheden bød sig til ved et tilfælde for omtrent halvandet år siden.

  • Det var sindssygt heldigt. Jeg har en kammerat, der bor på Nørrebro lige ved siden af den første Sliders restaurant, og han var ikke kommet tilbage fra en gåtur med barnevognen til aftalt tid, så jeg satte mig ind. Her viste det sig, at jeg sad ved siden af ejerne, som snakkede om et indretningsforslag, de havde fået til den nye restaurant, som var ret dyrt, og så sagde jeg bare: ”halli halløj, må jeg ikke være med?” siger Esben.

Efter et par møder og fremvisninger af idéer og bud på møbler blev drengene bag Sliders enige om, at Esben skulle med på holdet.

  • De kunne godt lide møblerne, og så var de ikke så bange for, om alt pludselig skulle være være lyserødt, siger han.
© Sisse Stroyer
© Sisse Stroyer

"Jeg håber virkelig, folk vil elske toilettet"

Med Esbens egne ord er indretningen rå, men eksklusiv. Gulvene er af beton og bordene af poleret jern skabt af en møbelsnedker, han opdagede for tre år siden, da han købte Kasper Thorups bacheloropgave og første udgave af det særlige bord.

  • Det er sådan et møbel, vores gæster herhjemme altid kommenterer på, og så ringede jeg til Kasper og spurgte, om de fås i størrelse ”ekstra lang”. Jeg har haft et virkelig godt samarbejde med ham og brugt ham i hele processen også til de ting, jeg har været i tvivl om, siger Esben, der generelt har haft en ydmyg tilgang til opgaven.

  • Jeg har bidt al stolthed og skam i mig og spurgt alle de dygtige mennesker, der har været en del af projektet, når jeg var i tvivl. Når man køber møbler og lamper for andre menneskers penge, vil man gerne have, resultatet bliver godt, siger han.

Én af de ting, han især er glad for ud over borde og lamper, der er særligt lavet til restauranten, er indretningen i kælderen.

  • Jeg håber virkelig, at folk vil elske toiletterne. Jeg har valgt tapet med relief, som jeg så på en café i Frankrig, og som bagefter er blevet malet, så det får en helt særlig dybde og struktur.

Selvom processen har været lang har den været fed, synes han.

  • Jeg tror, det har været meget godt, at det trak lidt ud, selvom jeg i starten synes, det tog frygteligt lang tid at komme i gang. Det har givet mig mulighed for at lære undervejs og ikke bare stresse igennem det.

I fremtiden vil Esben gerne fortsætte med at indrette.

  • Jeg synes, det er en fantastisk disciplin at forestille sig et rum og vælge møbler og se det blive til virkelighed. Jeg har altid interesseret mig virkelig meget for indretning især på restauranter og hoteller, og den ultimative drøm er at indrette et lille hotel a la Ilse Crawfords (engelsk designer, red.)’Et hem’ i Stockholm.

Vi håber også at se meget mere til Esbens stilsikre interiørstil fremover.

Esben sammen med drengene, der står bag Sliders

© Sisse Stroyer