Shake op med flet, hør og træ

Træ, flet og hør og et simpelt formsprog. Sådan lyder opskriften på en af tidens største tendenser, nemlig shakerstilen, som oprindelig opstod i USA, men i dag er synonym for godt, nordisk design.

Shakerstil indretning

En smuk kulturarv

Shakerkulturen opstod som en kristen bevægelse i USA i 1700-tallet, og selvom bevægelsen i dag er fortid, har den efterladt en kulturarv, som har haft stor indflydelse på designkulturen i hele Europa - og især i Danmark. Shakerstilen er kendetegnet ved materialer i flet, træ og hør og for sine strømlinede designs, hvor alle overflødige detaljer er skåret fra. Med sit rene formsprog går shakertendensen aldrig helt af mode, men det er alligevel tydeligt, at stilarten i år har fået et enormt comeback hos både designere og interiørentusiaster i hele norden.

Shakerstil stol og plakat

Fluesmækker, 129 kr., Hay // Plakat, Rene Char hos Stilleben, 275 kr. // Kurv, Ellos Home, 699 kr. // Skærebræt, Muubs, 175 kr. // Stol, J39 af Børge Mogensen, 3.344 kr. // Hørgardin, Ellos Home, 950 kr.

Shakerstil stole

Stol, J39 af Børge Mogensen, 3.344 kr.

© Fredericia

Shakerstolen

Mange af Danmarks største designere har været inspireret af shakerbevægelsen. Blandt andre Børge Mogensen, som var inspireret af shakerne i designet af den ikoniske folkestol J39, som også går under navnet shakerstolen.

Shakerstil indretning

Kost, Ellos Home, 419 kr.

© Ellos

Den uundgåelige knagerække

Den lange knagerække er et ikonisk element indenfor shakerkulturen, og den kan aldrig blive for lang. Brug den i køkkenet til gryder, pander og skeer, eller lad en lang knagerække følge væggene hele vejen rundt i dit soveværelse, og brug den til kimonoer, tasker og dekorative drømmefangere.

Shakerstil indretning

Knagerække, Artilleriet, 388 kr.

© Artilleriet