5 ting, du med stor fordel (og besparelse) skal købe brugt

Er du på jagt efter nyt til hjemmet? Så kan du med fordel gå på jagt på Dba.dk eller Lauritz.com – her bugner det nemlig med annoncer på klassisk design, der kan blive dit til fordelagtige priser.

Trækommode og y-stol
Dba.dk

2.940.843.

Så mange annoncer er der i skrivende stund på Dba.dk.

613.227 af dem udgør 'ting til boligen'.

Selvom det ikke er alle annoncerne, der har lige stort potentiale for at blive dit nye favoritfund, byder udvalget på mere end bare tyndslidte lædersofaer og støvede bøger.

Der gemmer sig også en hel del guld.

En stor del af boligannoncerne på Dba.dk og auktioner byder nemlig på favoritter og designklassikere. Både dem der er udgået, dem der aldrig går af mode og dem til en god pris.

Så uanset om du ønsker at gøre en god handel, undgå den lange leveringstid, tage et skridt i en mere bæredygtig retning eller noget helt fjerde, så er der gode chancer for at finde det, du leder efter.
Det er naturligvis ikke alt, du lige nemt kan finde brugt til spotpris. Men går du efter disse 5 favoritter herunder har du garanteret held i sprøjten.

5 ting, du skal købe brugt

Louis Poulsen Panthella
© Louis Poulsen

1. Designerlamper

Lamper er én af de kategorier i indretningen, som kan holde i mange år uden at gå af mode. Der findes nemlig et hav af smukke lampedesigns, som har mange år på bagen, men stadig er populære.

Mange af disse klassikere kan du finde masser af i brugte versioner på Dba.dk.

Visse kan du endda være så heldig at finde i udgåede farver, i det originale design eller med en stor besparelse.

Montana reolsystem
© Montana Furniture

2. Montana Furniture

Montanas møbler er en vaskeægte klassiker. Og selvom det danske design aldrig rigtigt går af mode, er der (heldigvis) mange, der fornyer indretningen ind imellem og skiller sig af med deres Montana møbler – også på Dba.dk.

Udover, at du selvfølgelig kan gøre en god handel ved at købe dine næste Montana møbler brugt, undgår du også den lange leveringstid, der ofte følger med, når du køber dem fra ny.

Og i visse tilfælde kan du endda være så heldig at finde en 'limited edition' version. Fx deres variant i genbrugsplastik.

Er du på jagt efter nye Montana-tilføjelser til hjemmet, kan du især have stor succes med at finde deres modulreoler til opbevaring.

Gallerivæg med 4 billeder
© Wall of Art

3. Plataker og kunstværker

Er du på jagt efter nyt til gallerivæggen, kan du med fordel lægge vejen forbi Dba.dk, hvor udvalget er stort og i alle prisklasser.

Især hvis du drømmer om at finde nogle fine værker, som ikke er masseproduceret.

Her har du nemlig god mulighed for at finde unikke værker, andre har haft liggende i gemmerne – fx værker fra bestemte kunstnere, som kun er fremstillet i et begrænset antal, og derfor typisk ikke kan købes fra ny mere.

Hylder med forskellige keramikfund
© STYLING: RIKKE GRAFF JUEL, FOTO: ANITTA BEHRENDT

4. Keramik

Den enes affald er den andens guld.

Og netop guld fra gemmerne byder Dba.dk på i massevis, hvis du er vild med keramik.

Ofte er nogle af de bedste keramikfund vintage, så det er oplagt at gå på jagt på Dba.dk.

Listen over keramik, du kan finde brugt, er lang – og der er både krus, kander, vaser, fade og alt derimellem.

Det kan kræve tålmodighed at finde de allerbedste keramikfund blandt det store udvalg – men chancen for, at det ender med at være tiden værd, er stor.

Arne Jacobsen 7'er stol i læder
© STYLING: JULIE LØWENSTEIN, FOTO: ANITTA BEHRENDT

5. Klassiske designerstole

Y-stolen, 7'er stolen, Folkestolen, Thonets wienerstol og frisvingerstolen. Listen over gamle stole-designs, der stadig er favoritter og pryder i mange danske spisestuer, er lang ... og ofte også dyr!

Men når noget er en klassiker, er der mange, der ejer det – og dermed heldigvis også mange, der sælger ud af det.

Så chancerne for at finde de designerstole, du leder efter, er store på Dba.dk.

Klar, parat, gør en god handel!