Bagedysten: Alt, du skal vide inden sæsonpremieren + profilerne, du skal følge

Lær de 10 nye deltagere bedre at kende og få et smugkig på, hvilke udfordringer de i år skal igennem.

© DR/Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY

Den Store Bagedyst er ENDELIG tilbage i tide til at forsøde vores efterår med smukt bagværk og formentlig også lidt følelser uden på tøjet, hvis alt er ved det gamle.

Programmet sendes lørdage og første gang d. 5. oktober klokken 20.00. I år skal deltagerne ifølge Søren Olsen, redaktør på Den Store Bagedyst, blandt andet testes i at kreere tyske kager, høje kagerkonstruktioner og bryllupskager. Det skriver Dr.dk.

Og som noget, vi glæder os særligt meget til, skal deltagerne også nyfortolke den ikoniske kajkage!

Kan du heller ikke helt få nok bagedyst i den mørke tid, så læs med og mød de 10 deltagere og deres instagramprofiler, der kan peppe dit feed op med garanteret mange fine, søde sager de næste par måneder – og måske fremover?

Der er alt fra nybageren til dem, der har gjort det så længe, de kan huske.

SE OGSÅ: Her er de 25 mest mindeværdige kager fra Den Store Bagedyst

Beate Stengaard Sørensen, 26 år

Beate arbejder som frisør og er på landsholdet i roller derby. Og som du måske allerede fornemmer ved første øjekast, er hun en farveglad pige.

Beate postede første gang på profilen for to uger siden og alt tyder på, den er dedikeret til hendes bageeventyr. Allerede nu ligger der et billede af den kage, hun præsenterede til den første audition - PÆN!

Henrik Lindegaard, 31 år

Henrik arbejder til daglig som tjener og sommelier, men underviser også i dans flere timer om ugen. Og netop dans og kagebagning er to af Henriks største interesser, som det fremgår af hans profil. Noget tyder dog på, at kagerne vinder - i hvert fald lige nu.

Rikke Baun, 30 år

Rikke arbejder til daglig som revisor. Kaster man et blik på hendes dessertbilleder på Instagram-profilen, så får man lyst til at blive venner med hende! Hun laver nemlig gerne søde sager til sin omgangskreds og den første kage Rikke lærte at bage var vandbakkelser, som i øvrigt er hendes favorit-kage!

Victoria Sloth Askjær, 28 år

Victoria læser til daglig til pædagog og har efter eget udsagn en krøllet tankegang. Visuelt kommer det til udtryk i de smukkeste kager med et feminint touch i afpyntningen, som du allerede nu kan se mere til på hendes profil.

Rasmus Trangbæk, 37 år

Rasmus er far til to drenge, tvilling, arbejder som demand manager og underviser også i spinning. Humoren skinner igennem, når han opdaterer sin instragramprofil og med det selvopfundne hashtag #1kagetilbage er der sat tyk streg under Rasmus' helt store interesser; Nik & Jay samt kagebagning. Også her kan du få en lille forsmag på hans bagestil. Fx finder du en gakket Mokaï-kage, som Rasmus har kreeret med sin tvillingebror.

Fillip Katballe, 30 år

Indtil to uger før han meldte sig til programmet i november sidste år, havde Fillip aldrig rigtig bagt en kage før. Og den han tog med til audition blev den nytårskage, han havde øvet sig i at lave før årets sidste aften. Men det viste sig at være den rette vej til bageteltet, for på lørdag kan du møde den kristne familiefar, når det går løs. Til dagligt er han efterskolelærer, gift og far til Vitus på 2 år.

Louise Jensen, 37 år

Louise er ambitiøs! Faktisk håber hun at nå finalen i Den Store Bagedyst, selvom hun også er spændt og lidt nervøs over at alle kan kigge med, når den står på ”sjov, ballade og kagekatastrofer”, som hun skriver på sin profil. Til dagligt er Louise tandlæge og har særligt fokus på at minimere madspild i hverdagen.

Mia Emilie Persson, 17 år

Mia er bagedystens yngste deltager, men det er alligevel ikke hendes tv-debut. Hun har nemlig tidligere deltaget i Masterchef Junior, så mon ikke hun ved et eller andet om at kreere lækkerier - også under tidspres?

Ud fra Mias Instagram-profil at dømme, er hun vild med at rejse, så lad os krydse fingre for, hun tager os med på et herligt kageeventyr. Til daglig bor Mia med sin famile i Rungsted og går i gymnasiet.

Frederikke Legaard, 23 år

Da Frederikke i december sidste år ansøgte om at deltage i den Den Store Bagedyst, havde hun slet ikke regnet med at slippe igennem nåleøjet. Hendes interesse for æstetik er at spore på hendes Instagram-profil, som er et miks af kunstværker og øjebliksbilleder, men mon ikke, vi også får nogle kager at se i den nærmeste fremtid?

Til daglig studerer hun kunst og design i Amsterdam, og som bonusinfo kan vi afsløre, at hun ud over kunst og kager også er ret vild med Anastacia-brillen.

Pia Bülow Karlsen, 59 år

Pia er den ældste deltager i år, og noget tyder på, at hun er en ægte bageentusiast. Hendes første Instagram-post er fra 2013 og naturligvis en kage. Profilen er i dag spækket med billeder de lækreste kager, og så er hun flittig bruger af #jegelskeratbage.

Når hun ikke bager, arbejder hun som pantefoged.