Citroner er blevet det hotteste du kan indrette med...

Lyder det skørt? Læs med og bliv klogere på en tendens, der har taget tilløb i noget tid og som for alvor topper nu.

© Getty Images

KLUMME Som overskriften antyder, vil jeg mene, der er gået mode i citrus! Især de friskgule citroner oplever et helt særligt - og for nogen ret overraskende - fokus for tiden.

Som med så mange andre strømninger og tendenser, så denne også dagens lys i modens verden og er nu efterfølgende rykket ind i vores hjem, hvor citronerne er blevet uhørt hippe.

Her til lands, kom de gule frugter på landkortet, da Lovechild 1979 sendte deres citrusprint ned ad catwalken i 2017 under deres SS18 modeshow.

© Lovechild 1979

På en sort og lyseblå baggrund og med selskab af store grønne blade solede citronerne sig atter i rampelyset efter længere tid i glemslen.

Før da fik de lov at løbe med overskrifterne, da Stella McCartney i foråret 2011 præsenterede en kollektion med citrus på en hvid baggrund. Både rober, minikjoler og tasker var en del af kollektionen, der affødte utallige kopier og sågar et kagedesign!

Fra garderobe til køkkenskab

I 2019 er citrusfrugterne nu for alvor rykket ud af garderoben og ind i både vores porcelænssamling og vores billedrammer.

Både Zara Home og H&M Home har lanceret forskelligt stentøj med den genkendelige form og Mado og Monika Petersen Art har designet plakater med citroner.

Men det er ikke kun fortolkninger af citroner, der kan noget særligt.

Vi ser som aldrig før, at citroner bliver brugt i kampagnemateriale for diverse produkter. Rig-Tigs nye kande og karaffel i gul og varm orange bliver vist med en kæmpe samling citroner og appelsiner ved deres side. W153 île lampen fra Wästberg har i sit kampagnemateriale fået selskab af en enkelt citron, HAY bruger dem i deres Kitchen Market billeder, Broste Copenhagen har en net med dem på forsiden af deres SS19-katalog og på den relativt nyopstartede genbrugssalgsprofil @Kiosk48th på Instagram er citronen næsten blevet en signatur, når service og vaser opstilles i tableauer til profilen.

© HAY Kitchen Market
© Broste Copenhagen
© Zara Home
© Wästberg
© Rig-Tig

Som du måske allerede har konkluderet, er det en tendens, der er nem at drøne med på.

For bare dét at stille et fad eller en frugtskål fyldt med friske citroner er en oplagt måde at dyrke trenden og give spisebord eller køkken et frisk pift.

Og måske fordi det signalerer, at du ikke er en komplet novice i køkkenet, er der endnu mere signalværdi i en bunke citroner (gerne stadig på stilk og med blade fordi... autencitet!) end i en stor buket blomster.

De giver et klart indtryk af, at der bliver lavet mad fra bunden med lækre råvarer, at du er typen, der nyder de ægte ting i livet og ikke springer over hvor gærdet er lavest. Og så er gul sæsonens mest hypede farve i indretningen, ej at forglemme!

Så hvad siger du? Er du klar til at skifte blomsterne ud med citrus?

TIP Miks gerne med andre friske frugter som lime eller appelsin for et endnu mere farvestrålende udtryk.