Anders blev lagt ned af beskeder fra folk, der ville købe hans cool stol - nu sættes den i produktion

Anders Engholm løb med sejren i DR's 'Danmarks Næste Klassiker'. Eller rettere: hans spisebordsstol gjorde.

Danmarks næste klassiker stol Anders Montana
© Montana Furniture

Der er godt nyt til alle de seere, der forgæves har kimet Anders Engholm ned for at få fingre i hans spisebordsstol, som vandt DRs program 'Danmarks Næste Klassiker' i 2022.

Lige siden stolen gik sin sejrsgang i program tre af årets sæson af 'Danmarks Næste Klassiker' er Anders blevet kontaktet af både firmaer og ikke mindst seere, der gerne ville have lov til at købe prototypen. Det skriver Dr.dk.

Og det er også meget forståeligt.

Danmarks næste klassiker stol Anders Montana Aveny-T
© Montana Furniture

4 nye stole om dagen i 3 dage

Anders Engholms stol er ikke bare flot design. Den er også godt design, som opfylder en lang række kriterier, der blev stillet af Aveny-Ts teaterchef, Jon Stephensen, der efterspurgte en stol til teatrets "nye scene til ungdommen".

Den skulle være bæredygtig og stabelbar og gerne have et ungt udtryk. Og så skulle den helst kunnes bruges både inde og ude.

Nogle kriterier som få af designerne i programmet lykkedes med at få opfyldt i én stol.

Det lykkedes til gengæld for Anders Engholm - selvom det ikke var nemt.

  • Det var jo til fri fortolkning, hvordan vi ville løse de forskellige ønsker og krav til stolen, men det var også noget, der gav mig en masse dage ved tegnebrættet. Jeg tegnede måske fire stole om dagen i tre dage, før idéen var der, siger Anders til dr.dk.

I sidste ende endte Anders med at præsentere en stol for dommerne Kasper Salto og Louise Campbell samt teaterchefen, som var lavet af støbt genbrugsplast som ryglæn og sæde på et enkelt sort metalstel.

Som et ekstra lille touch har ryglænet et ekstra stykke bagtil, som lægger op til, at man også kan sidde omvendt på stolen og hvile armene på kanten.

For som Anders ræsonnerede i programmet, så kommer de unge brugere ikke til at sidde lige op og ned på stolene hele tiden.

Danmarks næste klassiker stol Anders Montana Aveny-T
© Montana Furniture
Danmarks næste klassiker stol Anders Montana Aveny-T
© Montana Furniture

Stolen kommer i handlen allerede denne uge

"Det er en designbedrift af de helt store, at det er lykkedes Anders at tegne en stol, der lever op til alle mine drømme. Den stol er som skabt til Aveny-Ts nye hus og nationalscene til unge", udtaler Jon Stephensen i en pressemeddelelse, hvor det også er blevet offentliggjort, at teatret har bestilt 100 eksemplarer af stolen, der bliver sat i produktion af Montana og har fået navnet "Aveny-T Stolen".

Det var nemlig ikke kun teaterchefen og de to dommere, der kunne se lyset i stolen.

"Da jeg blev præsenteret for Anders' design, var jeg sikker på, at det var en stol for Montana. Aveny-T Stolen passer godt sammen med vores andre produkter, og det bæredygtige aspekt falder godt i tråd med vores eget arbejde med EU Ecolabel, hvor vi indtænker bæredygtighed i hele produktets livscyklus," siger Joakim Lassen, CEO hos Montana Furniture, i pressemeddelelsen.

Aveny-T Stolen kan bestilles på Montanas hjemmeside og koster 2.875 kr.