De 17 flotteste udendørslanterner til at tage hyggen et nøk opad

Find den lanterne, der passer bedst til din indretning og byd dine gæster velkommen med smuk hyggebelysning foran hoveddøren, eller lad hyggen sprede dig på terrassen eller i haven. Her finder du både de elegante, de rå, de stående og de hængende.

Udendørs lanterne
© cane-line
Lanterne i glas med læderhank
© Imerco

Lanterne i mundblæst glas

Det mundblæste glas og læderhanken er med til at gøre denne lanterne fra Holmegaard både speciel og smuk. Lanternen findes i flere størrelser, så det er muligt at sammensætte dem eller bruge dem hver for sig. Desuden kan de tåle at stå både inde og ude, så du kan rykke dem rundt alt efter humør.

Lanterne, 'Design with Light', h 16 cm, Holmegaard, 299,95 kr - kan købes her

Lanterne Ikea
© Ikea

Lanterne fra Ikea

Ikeas bud på en lanterne til udendørsbrug er både lille og fin. Det hullede mønster lader lyset strømme igennem og kaster mønstrede skygger på sine omgivelser.

Lanterne, 'Behärska', h 10 cm, Ikea, 29 kr. - kan købes her

Lanterne i bambus
© Luxoliving

Lanterne med bambusudtryk

Denne flotte lanterne er perfekt til altanen eller foran hoveddøren. Den er lavet i rattan med glasindsats, så flammen står i læ og kan brænde hele aftenen. Metalhanken gør den desuden nem at flytte rundt på, så du kan give den nye placeringer alt efter behov.

Lanterne, 'Ova', h 42 x d 25 cm, House Doctor, 400 kr. - kan købes her

Bambus lanterne
© Ilva

Lanterne i piletræ

Fin lanterne til at have stående på terrassen. Glasindsatsen sørger for læ til flammen, og den praktiske hank gør den flytbar. Lanternen findes også i en større udgave, så de kan placeres sammen.

Lanterne, 'bor', h 35 x d 25 cm, Ilva, 179 kr. - kan købes her

Bambus lanterne

Bambus lanterner

© Unoliving

Lanternesæt

Danske Hübsch har produceret disse lanterner i bambus, som er til både inde- og udebrug. Lanterne sælges i sæt á to forskellige størrelser - en større og en lidt mindre. Lanterne vil med sit lyse bambus klæde en træterrasse, og glasindsatsen gør, at lysene vil brænde hele aftenen.

Lanternesæt, 'Hübsch lanterne sæt', h 30 x d 36 cm/h 34 x d 46, Hübsch, 854 kr. - kan købes her

Lanterne Nordal
© Nordal

Messinglanterne

Fin lanterne fra Nordal fremstillet af messingbelagt jern. Det matterede glas på alle sider giver et elegant lys, mens åbningen foroven gør det nemt at isætte lys.

Lanterne, h 20 x d 15 cm, Nordal, 270 kr. - kan købes her

Lanterne Ferm Living
© Byflou.dk

Rå lanterne fra Ferm Living

Ferm Living har produceret denne lanterne, som både er rå og simpel af udseende. Mønsteret i det matterede glas skaber en smuk refleksion af lys til din terrasse. Bunden er flytbar så lyset kan placeret derpå.

Lanterne, 'Haze', h 33 x d 16,5 cm, Ferm Living, 349,50 kr. - kan købes her

Stentøjslanterne
© Bynordico

Stentøjslanterne i organisk form

Fin lille lanterne i brunt stentøj med prikket mønster og en praktisk lædersnor i toppen. Lanternen gør sig godt på terrassebordet eller i en opstilling blandt andre lanterner.

Stentøjslanterne, h 17 x d 15,5 cm, Bloomingville, 279 kr. - kan købes her

Lanternehus
© Sirius Home

Lanternehus

En anderledes lanterne formet som et fint lille glashus med dertilhørende lædersnor, som gør det muligt at hænge lanternen op i et træ og sprede hyggebelysning. Med lanternen medfølger et LED lys, så der ikke kommer sod på glasset.

Lanterne, 'Holger', h 15 x d 12 cm, Sirius, 149 kr. - kan købes her

Glas-lanterne med sildebensmøsnter
© Ellos

Elegant lanterne med sildebensmønster

En smuk lanterne i glas med sildebensmønster. Glascylinderen kan tages af, så lyset kan sættes i.

Lanterne, 'Mella', h 29 x d 18 cm, Nordic Furniture Group, 1319 kr. - kan købes her

Lanterne H&M Home
© h&m

Lanterne i rustfrit stål

Et bud på en fin lanterne i rustfrit stål fra h&m, som både er elegant og praktisk. Lanternen kan åbnes i den ene side, og hanken foroven gør den nem at flytte rundt på.

Lanterne, h 44,5 x d 16,5 cm, H&M Home, 399 kr. - kan købes her

Lanterne Cane-Line
© Moodings

Lanterne med flere funktioner

Denne fine lanterne fås i forskellige størrelser og farver og kan sammensættes, som du ønsker dem. De gør sig smukt sammen, men kan også nemt stå for sig selv. Derudover kan de - foruden at blive brugt som lanterne - også bruges som minidrivhus til dine krydderurter. Designet gør, at den egner sig som del af indretningen indenfor såvel som udenfor.

Lanterne, 'Lighthouse', h 42 x d 23 cm, Cane-Line, 1689 kr. - kan købes her

Teaktræ lanterne
© Magasin

Lanterne i teaktræ

Teaktræet giver lanternen fra Muubs et nordisk, smukt udtryk, mens læderhanken giver den kant. Et smukt bud på en lanterne til terassen eller til at byde folk velkommen foran døren. Er du ikke til trælooket, fåes lanternen også i sort.

Lanterne, 'Storm S', h 32 x d 16 cm, Muubs, 499 kr. - kan købes her

LED lanterne
© Illums Bolighus

Le Klint lanterne med LED lys

Denne lanterne tager hyggebelysning til nye højder. Med udgangspunkt i vores nordiske traditioner med tændte stearinlys har Philip Bro Ludvigsen for Le Klint skabt et alternativ til levende lys. Det indbyggede LED-lys har både en blafrende flamme og en bund af ægte stearin.

LED lanterne, h 27 x d 12 cm, Le Klint, 1295 kr. - kan købes her

Olielanterne
© Jacobsen Plus

Olielanterne fra Skagerak

Lille lanterne som både kan placeres på terrassen, på bordet eller hænges op i en gren, hvor den vil sprede et hyggeligt lys.

Lanterne, 'Bollard', h 24,5 x d 12,5 cm, Skagerak, 1095 kr. - kan købes her

Bambus lanterne
© BydahlLiving.dk

Lanterne i grå bambus

Den ovale lanterne fra Broste vil med sin højde skabe blikfang og kan nemt stå alene og pynte. Den findes i forskellige størrelser og fåes også med lyst bambustræ.

Lanterne, 'Aleta', h 77,5 x d 39 cm, Broste, 585 kr. - kan købes her

Lanterne i rattan

Fin lille lanterne i mørk rattan med en glasbeholder til fysfadslys. Den lange hank gør den dekorativ og flytbar men er ikke egnet til at hænge op. Lanternen findes også i en større version.

Lanterne, h 32 x d 12 cm, Søstrene Grene, 59,80 kr. - kan købes her