© Ikea

Disse IKEA-møbler sælges for flere tusind kroner på auktion

Eksperten vurderer også, at et af de nuværende møbler i sortimentet potentielt kan blive en guldgrube i fremtiden, hvis du bruger de 399 kr. nu!

12. september 2018 af Pernille Tengstedt

Selvom IKEA på mange måder anses for at bidrage til den udskældte "brug og smid væk"-kultur, så formår nogle af deres produkter at gå over i historien som samleobjekter.

Auktionshjemmesiden Barnebys har lavet en liste over møbler fra IKEA, som de seneste år har været ekstremt eftertragtede og opnåede tårnhøje hammerslag, da de kom på auktion. Nogle af møblerne daterer endda helt tilbage til 1950'erne! 

Nedenfor kan du se nogle af de højtbetalte møbler - og læse om det aktuelle Ikeamøbel, eksperterne vurderer bliver mange tusind kroner værd i 2030! 

IKEA auktion


© Barnebys

Lænestolen 'Amiral' er designet af Karin Mobring for IKEA i 1970'erne. De to stole fik et hammerslag på cirka 8.550 kr. (12.000 SEK) hos auktionshuset Bukowskis.

IKEA auktion


© Barnebys

Liggestolen 'Skye' er designet af Tord Björklund for IKEA i 1980'erne. De fik et hammerslag på cirka 3.750 kr. (£450) hos auktionshuset Bukowskis.

IKEA auktion


© Barnebys

Lænestolen 'Oti' er designet af Niels Gammelgaard for IKEA. To stole blev solgt på Lauritz for cirka 8.100 kr. (£975).

IKEA auktion


© Barnebys

Lænestolen 'Åke' blev designet i 1950'erne. Bukowskis solgte en stol på auktion, som fik et hammerslag på cirka 7.900 kr. (£945) hos auktionshuset Bukowskis.

For nylig blev et særlig sofabord fra IKEA også fremhævet som et muligt samleobjekt. 

Det spås til at blive mere end 37.000 kroner værd, når vi når 2030, så med dets nuværende pris på bare 399 kroner, kan det være en rigtig god investering. 

Læs hvilket bord du skal skynde dig anskaffe her.

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...