Eftertragtet Royal Copenhagen design relanceres i begrænset antal

Du skal være hurtig, hvis du vil nå at få fingrene i den nye fine kop. Den er allerede udsolgt online, men kan købes, når butikkerne igen åbner.

Mågestel termokop
© Royal Copenhagen

I går blev en 'special edition' sat til salg på Royal Copenhagens site: en termokop med mågestellets ikoniske design - og den er allerede udsolgt!

Sidste gang en termokop med måge blev lanceret skete det samme.

Det er over ti år siden, og siden da har kopperne været i særligt høj kurs på loppemarkeder og auktioner. Måske fordi den lille termokop forener nutidens funktionelle design med fortidens nostalgiske æstetik?

I hvert fald får kopindehaveren både noget moderne og historisk i én håndfuld.

Mågestel termokop
© Royal Copenhagen

Særligt gensyn med mågestellet

Mågestellet, der er tegnet af Fanny Garde for Bing & Grøndahl, så dagens lys helt tilbage i 1895.

I 2011 ophørte produktionen af mågestellet, som nu kun kan købes brugt. Derfor er den nye termokop en særlig lejlighed til at investere i moderne dele af det ikoniske stel.

Drømmer du om at føje koppen til din samling, skal du være på pletten, når butikkerne atter åbner op. For selvom koppen allerede er udsolgt på hjemmesiden, vil der fra begyndelsen af marts vente en flok i Royal Copenhagens egne butikker og i Illums Bolighus og Magasin.

Og det kan godt betale sig.

Koppen fra 2010 kostede dengang 400 kr. og bliver videresolgt for langt mere end det. I 2015 gik fire af kopperne til 8.200 kr. på auktion.

Mågestel termokop
© Royal Copenhagen

Den nye kop har guldkant og to svævende måger - i modsætning til første version fra 2010, som kun havde én måge.

Termokop, 'Måge med guld', 26 cl, Royal Copenhagen, 799 kr.