Fire tips til at finde de bedste loppefund

Gå den bæredygtige vej, forny dit dit hjem med fine loppefund. Vi guider her til, hvad du skal gå efter, og hvordan du finder frem til det allerbedste af slagsen.

© Thomas Dahl / Benjamin Creative

Udover at være en mere bæredygtig måde at anskaffe dig nye ting til hjemmet på, er bazarer og genbrugsforretninger en guldgrube for dig, der elsker at give din egen indretningsstil og aktuelle tendenser et personligt look.

Men det kan være en udfordring at finde frem til det bedste af slagsen. For hvad skal du gå efter, hvor skal du gå på jagt og hvordan finder du de bedste items, som vil glæde dig i længst tid? Det guider vi dig til her.

1 Småting er gode ting

Det er endeløst, hvad du kan finde af alskens småting i genbrugsforretninger og på loppemarkeder. Men lad dig ikke kue! Hav tålmodigheden med dig, og gå målrettet efter småting som for eksempel keramik, lysestager og farvet glas.

Udover at være nemme at fragte, så er det disse småting, der kan være med til at give dit hjem karakter og personlighed, mens du kan være heldig at gøre et godt kup på kendte navne eller ting, der matcher tidens tendenser.

Glas og karafler med et organisk formsprog i enten klart eller farvet glas giver et smukt lysspil i din indretning.

© Thomas Dahl / Benjamin Creative

2 Gør afhentningen til en udflugt

Du har endelig fundet det bord, du længe har ledt efter – men det befinder sig 60 kilometer væk. Lad ikke dét annullere handlen. Se det i stedet som anledning til en udflugt for dig og kæresten eller vennen. Tag en omvej gennem smuk natur, du normalt ikke ville opleve, og kom hjem med en gave til hjemmet.

Med opladningshybridenKia XCeed kan du hente dit loppefund med god samvittighed. Lad bilen køre i ren eldrift, når der er strøm på batteriet og nyd godt af det rummelige bagagerum, hvor der er god plads til genbrugsguldet.

LÆS OGSÅ De bedste loppemarkeder i 2020

Store krukker i fine farver med patina og særegne skulpturer er der ofte mange af på loppemarkeder.

© Thomas Dahl / Benjamin Creative

3 Trævarer, der kan personliggøres

Hvad der ikke findes af forskellige, smukke trævarer fra forskellige epoker – men de matcher måske ikke heeelt den måde, du indretter dig på. Lad ikke det skræmme dig, for du kan nemt gøre det til dit eget og bruge det til at give din stil et tvist af loppeguld.

Har du fundet noget i træ, som eksempelvis et bord, et spejl eller en hylde, der i sin form er smukt, men i sin stand er skidt, så forsøg at prutte prisen ned, og giv det en klat maling i en klar, smuk farve som koralrød, solgul eller mintgrøn.

4 Søg ud af store byer

Det bugner med forretninger, bazarer og markeder, hvor du kan finde brugte ting til hjemmet. De fleste butikker i de store byer kan dog have et skrabet udvalg og nogle høje priser. Tag derfor turen ud til mindre byer, hvor du virkelig kan gøre et kup i små forretninger eller i store genbrugshaller.

Nyd godt af Kia XCeeds smarte placering af elbatteriet, der giver et rummeligt bagagerum med god plads til dine loppefund.

© Thomas Dahl / Benjamin Creative

Udover at shoppe brugt er der mange andre måder at gøre din hverdag lidt grønnere på. Med opladningshybridenKia XCeed kan du køre op til 65 kilometer på ren el, mens du kan oplade batteriet både hjemme og ude, så du får friheden til at køre hvorhen du vil, når du vil. Læs mere om dine muligheder på kia.com/dk, hvor du kan booke en gratis køretur.