9 sovesofaer, der ikke går på kompromis med æstetikken

De færreste tænker "æstetik", når de hører ordet sovesofa. Men der er sket meget, siden ordet rimede på stormønstret futon, og du kan sagtens få en flot sofa, der forvandler sig til komfortabel seng om natten, uden nogen ville have gættet det. Se bevismaterialet her.

Flot sovesofa i stue
© Bolia

Uanset om det er til gæsteværelset, stuen eller på kollegieværelset, så kan en sovesofa opfylde behovet for flere funktioner i ét rum.

Heldigvis er der sket meget på designfronten, når det kommer til disse forandringsparate møbler, og i dag kan du sagtens indrette med en laber sofa, der højner din indretning i dagtimerne, og samtidig udgør en behagelig holdeplads for dit korpus i nattetimerne.

Her finder du vores absolutte favoritter på markedet.

9 flotte sovesofaer

Flot sovesofa Sofacompany
© Sofacompany

Moderne, minimalistisk sovesofa

Sovesofaen "Chill" fra Sofacompany har et stramt og strømlinet udtryk, der er skabt af modedesigner Søren Le Schmidt, der er kendt for sit minimalistiske, moderne design.

Sofaen kan bestilles i mange forskellige tekstiler, men denne "greige" version er et godt valg, hvis du vil sikre, at den ikke for hurtigt bliver stilmæssigt forældet.

3 pers. sovesofa, 'Chill', Sofacompany, 9.999 kr.

Billig sovesofa fra Jysk
© Jysk

Lille og tidløs sovesofa

Komforten er ikke den allerbedste til gengæld er prisen god og designet nemt at indrette omkring med denne grå sovesofa fra Jysk. Det er et trin op fra en standard futon-sofa og sofafornemmelsen er langt mere intakt med denne version.

3 pers sovesofa, ' 'Varpelev', Jysk, 2.250 kr.

Sofabord til sovesofa

Designer-sovesofa i gennemført design

Hos Bolia finder du én af den slags sovesofaer, der har den der ekstra finish, hvis udeblivelse ellers ofte er det, der afslører at en sofa faktisk er en sovesofa. Det kommer til udtryk i de funky afslutninger på armlæn og ryghynder, der ikke "bare" er firkantede, men samles i en spids.

3 pers sovesofa, 'Chloe', Bolia, 22.999 kr.

Lille billig sovesofa
© Ikea

Den billigste sovesofa på markedet

I hvert fald den billigste, vi kunne finde. Så er budgettet småt, så slå et smut forbi Ikea, hvor du for under 1.000 kr. kan erhverve dig en sovesofa.

2 pers sovesofa, 'Hammarn', Ikea, 699 kr.

Smart fold-ud sofa der bliver til sovesofa

Fra daybed til dobbeltseng

Dette bud på en flot sovesofa kan styles både som daybed og som sofa afhængigt af, hvordan du bruger puderne - stillet op ad væggen eller lagt ned, som på billedet. Designet er skåret ind til benet, men alligevel noget, man bemærker og som har en designmæssig kvalitet.

Daybed, 'Sigmund', NordicDream, 5.999 kr.

Blå sofa med to puder, der kan blive til sovesofa

Sovesofa i maskulint design

Ilvas bud på en sovesofa i den billigere ende er i et maskulint design med sorte ben og lige kanter og knap så mange dikkedarer. Den vippes nemt ned til en seng og har desuden et magasin til puder og dyner.

Sovesofa, 'Sly', Ilva, 5.499 kr.

60'er look sovesofa med mørke træben

60'er look sovesofa med mørke træben

Hvis kriteriet for en god sovesofa også er, at dens design ikke skriger "jeg er også en seng", så er denne et pragteksempler. Det smukke design med et lille mellemrum mellem ryglænet og hynde og de buede former emmer af 60'ernes æstetik. Når den transformeres til seng er den 120 cm bred.

Sovesofa, 'Unfurl', Bedre Nætter, 5.650 kr.

Læderlook sovesofa med kromstel

Læderlook sovesofa med kromstel

Lige nu hitter de ekstra afslappede sofaer, med organisk og nærmest udflydende form, som fx ses hos Ligne Rosets Togo-sofa. Denne sovesofa fra Møbelkompagniet har lidt af den samme kvalitet tilsat et par kromben, som bidrager med en snert af funky 80'er-æstetik. En sovesofa der ikke er som de fleste!

2-pers sovesofa, 'Faith', Møbelkompagniet, 2.999 kr.

Sovesofa med futonmadras

Sovesofa med futonmadras

Denne minimalistiske sovesofa fra Karup er det perfekte valg, hvis du dyrke en nordisk/japansk stil med lave møbler, lyst træ og naturlige tekstiler. Sovesofaen her er udstyret med en futonmadras, men udtrykket er lidt mere særligt, end det mange måske vil forbinde med en futonsofa. Som en ekstra bonus, er træet FSC-certificeret.

Sovesofa, 'Roots 140', Karup hos Unoliving,3.299 kr.