Fremover vil danskerne ikke modtage Ikeas katalog i postkassen

I 49 år har danskerne automatisk modtaget møbelkataloget, men i 2019 bliver det anderledes.

© Ikea

En æra er slut.

Gennem knap 50 år har vi vænnet os til at modtage Ikeas katalog med posten i sensommeren, men fremover vil én af verdens mest trykte "bøger", som i 2018 blev lavet i 190 millioner fysiske eksemplarer, ikke længere blive sendt ud til os i lille Danmark.

  • Lige nu har IKEA en stærk position i Danmark, men vi har de sidste par år mærket øgede forventninger fra forbrugerne. Hvis vi skal blive ved med at leve op til de forventninger, må vi ikke hvile på laurbærrene. I stedet skal vi træde ind i fremtiden og gøre IKEA klar til de næste 50 år i Danmark. Det betyder, at vi kommer til at lægge nogle af de gamle dyder fra den analoge verden i graven til fordel for digitale løsninger, siger Elefteria Cromlidou, Commercial Manager IKEA Danmark i en pressemeddelelse.

Men bare rolig!

Hører du også til dem, der synes, det er en fornøjelse at bladre moppedrengen af møbelnyheder og sjove idéer igennem, kan du stadig få lov, når 2020-kataloget udkommer 13. august.

Du finder det nemlig digitalt som PDF på Ikea.dk.

Selvom det er en smule vemodigt at skulle vinke farvel til kataloget, som vi kender det, er det en naturlig - og bæredygtig - udvikling.

Sidste år steg Ikeas online handel med intet mindre end 76 procent! Det var også året, hvor Ikea afslørede planen om at skabe "et nyt Ikea" indenfor tre år.

Missionen er at flere skal kunne handle i Ikea, uanset hvor de befinder sig og hvornår de vil handle, og her er det digitale univers en af grundpillerne.

Men har du en samler gemt i dig, vil der være et begrænset oplag tilgængeligt i de danske varehus, så der ikke opstår huller i samlingen!

PSSSST Følg med på Boligmagasinet.dk når vi opdaterer dig om mere nyt fra Ikea - også det nye katalog. Tilmeld dig nyhedsbrevet ligesom 25.000 andre, så du ikke misser inspirerende nyt.