Godt lyt: Hay designer højttaler for Sonos

"Højttalere fortjener at blive behandlet som møbler; stærke, uafhængige genstande, der kan falde i ét med rummet eller skille sig ud," lyder begrundelsen fra Mette Hay.

© Presse

Da Sonos' Play:1 højttalere kom på markedet, blev de hurtigt populære. Den lille, men kraftfulde højttaler forenede nemlig to ting, der ikke altid er til at få til at gå op i en højere enhed; teknik og æstetik.

Nu har det amerikanske hi-fi-mærke inviteret det danske møbelbrand til at udvikle designet på deres auditive bestseller og det er der kommet en farverig kollektion ud af, som byder på i alt tre nye design; rød, gul og grøn.

Højttalere fortjener også lidt kærlighed

Udgangspunktet for arbejdet med Sonos højttaler blev Hays fornemmelse for farver.

"For mig er farve et af de mest afgørende redskaber i designprocessen, så det var meget vigtigt, at vi ikke bare skabte en farveskala, der så smuk ud. Farver kan skjules og forsvinde helt eller give kontrast - et større farvespænd har ikke bare en stor virkning i sig selv, men giver muligheden for at sammensætte hjemmet på nye måder, siger Mette Hay, stifter af Hay, i en pressemeddelelse omkring det nye samarbejde, der netop er offentliggjort på den store designmesse i Milano, Salone del Mobile.

Og hvorfor Mette Hay og temaet hos det populære møbelbrand lige har besluttet at kaste sig ud i at designe "lyd", forklarer hun med følgende:

"Højttalere fortjener at blive behandlet som møbler; stærke, uafhængige genstande, der kan falde i ét med rummet eller skille sig ud - funktionelt tilbehør til ethvert rum, som passer til forskellige behov og forskellige omgivelser".

Højttalerne fås i tre nye farver og sættes i handlen i september 2018. De vil være at finde i begrænset antal i Hays flagskibsbutik på Strøget i København og på Sonos.com.

Højttalerne i HAY x Sonos-kollektionen koster 1.999 kroner.