Helene står bag instagrams mest hypede tapeter: Nu er hun klar med gulvtæpper

For Helene Blanche er tiden endelig kommet til at udleve en årelang drøm, som får grunden under dine hjemmesko til at synge.

Helene blanche

Vi har længe savlet over Helene Blanches populære, mønstrede tapeter, hvor især tapeterne 'Drop' og 'Ikat' har været hypet på Instagram.

Førstnævnte har vi blandt andet set hjemme hos tidligere Nybygger-deltager Christine Delmar, hvor det pynter på kontoret.

Nu er Helene gået sammen med det danske tæppedesignhus Linie Design, og sammen har de lavet en tæppekollektion, som går under navnet 'The Kindred Path'.

helene blanche designer tapeter
© Helene Blanche x Linie Design

Bag kollektionen ligger et årelangt ønske fra Helene om at få lov til at afprøve sine designevner i en tæppekollektion.

Og da Hugo Anthon, som er medstifter af Linie Design, var onkel til Helenes mand, var hun ikke i tvivl om, at hendes tæppedesign skulle laves i samarbejde med netop Linie Design.

"Det der tiltaler mig er elegancen ved fladvævning, den gamle teknik og det traditionelle håndværk; Jeg sætter pris på skønheden ved det, det uformelle og autentiske udtryk. Derfor var mit ønske og udgangspunkt for kollektionen at skabe håndvævede tæpper baseret på klassisk håndværk og traditioner, men med en ny vinkel," siger Helen Blanche om det nye samarbejde.

Tæppekollektionen består af gangløbere og trappeløbere og er en komination af et moderne udtryk og traditionelt håndværk, hvor Helenes organiske og abstrakte mønstre, som allerede er elsket på tapeter og tekstiler, er et nyt tiltag i den vævede overflade.

helene blanches design
© Helene Blanche X Linie Design
helene blanches forskellige design
Helene Blanche X Linie Design
© Helene Blanche X Linie Design
Helene Blanche X Linie Design i forskellige farver
© Helene Blanche X Linie Design

Tæpperne kommer i to forskellige mønstre og syv forskellige farvekombinationer og bliver eksklusivt solgt hos hendes og mandens interiørbutik Tapet Café.

Tæpperne kan bestilles allerede nu og koster 1.800 kr. pr. meter.