Her er de 17 bedste boligprogrammer, du skal binge

Kan du heller ikke få nok af indretning, gode idéer og vilde makeovers? Du finder det hele blandt disse geniale boligprogrammer.

Bedste boligprogrammer
© Getty Images

Vi har samlet de boligprogrammer, vi har set og elsket og ville ønske fortsatte i det uendelige med nye sæsoner!

Alle programmer er en anbefaling værd, hvis du gerne vil se, hvordan andre har indrettet sig og blive inspireret til, hvad du selv kan gøre.

Nogle stimulerer de vilde boligdrømme, mens andre giver gode, brugbare tips og idéer. Vi har givet alle programmer stjerner i de to kategorier 'brugbarhed' og 'drømme', så du nemmere kan finde dét program, som matcher bedst med dine præferencer.

DANSKE BOLIGPROGRAMMER

Nybyggerne (TV2)

Fire amatørpar dyster om at forvandle tomme råhuse til deres drømmehjem. Og præmien er værd at kæmpe for - vinderparret får nemlig lov til at beholde huset. Det betyder, at parrene får travlt, når de på få dage til hvert rum skal realisere deres bedste og kreative ideer, som bliver bedømt i forhold til både håndværk og indretning.

INSPIRATIONSNIVEAU

Brugbarhed

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Drømme

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Mesterlige ombygninger (TV2)

Helt almindelige danske boligejere får i dette program hjælp af en arkitekt til føre helt specielle ombygningsdrømme ud i livet og skaber fuldstændig unikke hjem. Det er tydeligt, at det har taget lang tid at lave programmet, for projekterne er fulgt over længere perioder og det er enormt inspirerende at se, hvordan de når i mål og ikke mindst de vilde resultater.

INSPIRATIONSNIVEAU

Brugbarhed

⭐️

Drømme

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vores genbrugshjem (TV2)

Bæredygtighed er i højsædet, når to familier konkurrerer om at skabe det bedste og billigste hjem med genbrug. Hver familie har 100.000 kr. til lave seks store projekter blandt andet i stue, badeværelse og køkken.

INSPIRATIONSNIVEAU

Brugbarhed

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Drømme

⭐️⭐️⭐️

Boligkøb i blinde (TV3)

I hvert afsnit giver et par to eksperter, en ejendomsmægler og en arkitekt, fuldmagt til at købe og renovere et hus på deres vegne uden at have set det først. En af eksperternes spidskompetencer er at købe tåkrummende grimme huse. Den andens er heldigvis at forvandle husene til de allerskønneste boliger. Og selvom formen på hvert program er ret forudsigelig i opbygning, så er det inspirerende at se forvandlingerne.

INSPIRATIONSNIVEAU

Brugbarhed

⭐️⭐️⭐️

Drømme

⭐️⭐️⭐️

Sig det med bolig (TV2)

Tidligere chefredaktør på Bolig Magasinet Louise Dorph er indretningseksperten, som sammen med håndværker Ulrik Foss og vært Lene Beier tager på uventet visit hos folk og overrasker med en makeover af et rum, de bakser med. Der er altid brugbare tips til indretning og håndværksmæssige fif fra eksperterne at komme efter, og så er det skønt at se, hvordan et rum kan forandres.

INSPIRATIONSNIVEAU

Brugbarhed

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Drømme

⭐️

Fremtidens drømmeboliger i Norden (DR)

Rejs Norden rundt med arkitekten Sonja Stockmarr, når hun besøger hjem, som byder på bæredygtige løsninger, personlig stil, kreative idéer eller luksuriøs indretning, når hun samler inspiration til, hvordan danskernes fremtidige drømmeboliger kan se ud.

INSPIRATIONSNIVEAU

Brugbare idéer

⭐️⭐️

Drømme

⭐️⭐️⭐️⭐️

I Hus til halsen (DR)

Hvordan sælger man egentlig et hus, hvor hoveddøren ikke kan åbnes, vinduerne er tapet fast eller med slanger i kælderen? En ejendomsmægler og en designer hjælper husejere med at peppe deres boliger op, så de shiner og er klar til at blive solgt i en fart.

INSPIRATIONSNIVEAU

Brugbarhed

⭐️⭐️⭐️⭐️

Drømme

⭐️

Dit mit vores hjem (TV2)

Det kan være svært at få kvadratmeterne til at række og opfylde alles behov, når man er en sammenbragt familie. Programmets indretningsarkitekts ypperste opgave er derfor at indrette et hjem til familierne, så der er plads til alle.

INSPIRATIONSNIVEAU

Brugbarhed

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Drømme

⭐️

Hvem bor her? (TV2)

Du kender helt sikker "Kender du typen". Og hvor indretningsinspirationen er af varierende kvalitet, så er den mere stabil i TV2s bud på et boligprogram med livsstilskant. Christian Grau er vært når fem deltagere besøger i alt fem hjem uden at vide, hvor hinanden hver især bor, i mens de udvidede tour de chambre bliver afviklet. Til slut skal de alle gætte på, hvem der bor hvor. Du kommer altså hver gang med indenfor i fem vidt forskellige hjem og det er ret festligt.

INSPIRATIONSNIVEAU

Brugbarhed

⭐️

Drømme

⭐️⭐️⭐️⭐️

Fri banker på (TV2)

Du elsker helt sikkert også makeovers, siden du læser med her, og i dette program får du fuld plade. I hvert afsnit banker Cecilie Hother på hos tre tilfældige danskere og spørger om hun, arkitekt Frederikke Aagard og handyman Casper Kjerumgaard kan give en hånd med et rum. De har tre timer til at trylle med de ting, de har med i en kæmpemæssig lastbil og forvandlingerne er derfor til direkte inspiration for dig, der vil lave en mindre omfangsrig forvandling derhjemme.

INSPIRATIONSNIVEAU

Brugbarhed

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Drømme

⭐️

Mit luksushus (TV2)

Cecilie Hother er værten, der har æren af at aflægge indehaverne af nogle af de vildeste luksushjem i danske hænder et visit. Programmet foregår både her til lands og i udlandet, og som seer kommer du med indenfor i de vildeste hjem fra byhuset i Tokyo til den kobberbelagte villa i Randers.

INSPIRATIONSNIVEAU

Brugbarhed

⭐️

Drømme

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Helt på plads (DR)

Bor du på få kvadratmeter er dette programmet for dig! Ekspert i pladsoptimering Kenneth Malev og designer Kalle Thesbjerg hjælper familier med at få det optimale ud af deres kvadratmeter og tryller med skræddersyede løsninger og gennemtænkte indretninger. De er begge gode til at forklare, hvorfor tingene fungerer, og det er umuligt ikke at blive både inspireret og lidt klogere.

INSPIRATIONSNIVEAU

Brugbarhed

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Drømme

⭐️⭐️

Helvedes Hus (TV3)

Familierne i dette program bor mildest talt i et boligmareridt af ufærdige huse og opgaver, de ikke selv kan løse. Heldigvis kommer et ekspertteam familierne til undsætning, når de får alle ender til at mødes og skaber familiernes drømmeboliger.

INSPIRATIONSNIVEAU

Brugbarhed

⭐️⭐️⭐️

Drømme

⭐️⭐️⭐️

UDENLANDSKE BOLIGPROGRAMMER

Verdens vildeste huse (Netflix)

Programmet der tager dig med på rundtur i hele verden og viser de mest spektakulære huse, hvor kun fantasien sætter grænser.

INSPIRATIONSNIVEAU

Brugbare idéer

⭐️

Drømme

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

The Great Interior Design Challenge (Netflix)

Programmet hvor briter med spirende drømme om at blive interiørdesignere dyster om at vinde titlen som vinderen af The Great Interior Design Challenge. I hvert afsnit styler deltagerne rum hos almindelige boligejere, og det er op til dommerne at vurdere, hvem der har klaret opgaven bedst.

INSPIRATIONSNIVEAU

Brugbarhed

⭐️⭐️

Drømme

⭐️⭐️⭐️⭐️

Hjemlig nemlig (TV2)

I denne norske boligserie er der makeovers for alle pengene. I hvert afsnit rykker et dygtigt håndværkerteam ud og puster helt nyt liv i boliger, som i den grad trænger til en kærlig hånd. Et hyggeligt program, der nogle gange rammer forbi gængs dansk smag, men hvor det stadig er skønt at se de vilde forvandlinger.

INSPIRATIONSNIVEAU

Brugbarhed

⭐️⭐️⭐️

Drømme

⭐️⭐️

Bolighjælp på vej (TV2)

Har du allerede set alt, hvad der findes af danske makeover-programmer, så er dette norske program en anbefaling værd. I hvert afsnit tager den karismatiske tømrer Mats "Matte" Carlsson og hans goofy kollega Willy Bjørkman seerne i hånden og med på tur sammen med en indretningsdesigner. De yder førstehjælp til forliste boligdrømme og stagnerede renoveringer med fokus på ét bestemt område af boligen hver gang og forklare pædagogisk, hvorfor og hvad de gør. Feel good-tv når det er rigtig dejligt.

INSPIRATIONSNIVEAU

Brugbare idéer

⭐️⭐️⭐️⭐️

Drømme

⭐️⭐️