© Dyrup

Her er de mest populære og bedstsælgende vægfarver i Danmark

Vi har spurgt de danske farvehandlere, hvilke farver de sælger mest af, når de langer vægmaling over disken - det er tydeligt, vi er blevet mere modige!

13. maj 2020 af Emma Østergaard

Går du med drømme om at trække i malertøjet og male væggene i en skøn farve? 

Så er du ikke alene. 

Spørger man farvehandlerne, har danskerne i den grad fået øjnene op for mulighederne i farvede vægge. 

De hvide vægge bliver især erstattet af naturlige nuancer af både blå, grøn, grå og beige, men også rosa er højt på listen over de mest populære vægfarver i Danmark. 

Én farve skiller sig særligt ud 

Spritnye tal fra Flügger viser, at det ikke kun er de lyse nuancer, vi kaster vores kærlighed på, når vi for tiden vælger vægfarver og særligt én farve på top 10 over de mest solgte skiller sig ud. 

"De første ni pladser (...) er alle lyse grålige og lyse blålige samt lyse grønlige nuancer, men Oregon Grape (støvet mørkeblå, red.) stryger ind på en 10. plads som den første mere markante farve af dem, vi blander mest i vores butikker," fortæller Ulla Matthiesen, Head of Communication i Flügger.

Populære farver hos Flügger lige nu - fra venstre: Neutral Grey 5 IN-714, Sand Shade 3 IN-722, Oregon Grape No. 53 fra Flügger.

Miami vibes vinder indpas

Hos Dyrup beretter de, at især to nuancer, der til sammen giver mindelser om funky Miami æstetik hitter. Der er tale om pudderosa nuancer og lyse turkise pasteller. Men ligesom hos Flügger er også mørkere toner en favorit blandt de danske kunder. 

"Vi ser generelt at vores kunder er blevet mere modige med farvene i deres hjem, og bruger deres vægfarver til at give udtryk for deres personlige stil," siger Colour Stylist hos Dyrup, Annette Høj Vraa, og fortsætter:

"Samtidig ser vi også en bevidsthed om, at rolige farver kan skabe rum, der påvirker os positivt rent mentalt. Her er det både de rolige pasteller og de dybe mørke juvelfarver, der kan være med til at skabe den ro".

Populære farver hos Dyrup lige nu - fra venstre: Wave of Mystery PPG1148 -7, Sweet Sheeba PPG1194-4, Aqua Marine Dream PPG1135-4.

Hos Jotun er det også de naturlige farver, der er favoritterne. Den mørkegrønne Organic Green, den varme Senses, og rolige Serene Blue, er således de tre farver der sælges mest af hos Jotun i øjeblikket. Og gerne i en hel mat maling, der understøtter det naturlige og rolige udtryk, som de støvede nuancer giver. 

Populære farver hos Jotun lige nu - fra venstre: LADY Pure Color 8494 Organic Green, LADY Pure Color 2024 Senses, LADY Pure Color 5490 Serene Blue fra Jotun.

Har du også fået lyst til at trille en tur med malerrullen, kan du se de smukke og populære farver i aktion herunder. Måske din næste vægfarve venter på dig lige der?

LÆS OGSÅ Sådan vælger du den bedste grå vægfarve.

Flüggers Oregon Grape

Jotun Organic Green

Dyrup Sweet Sheeba

Jotun Senses

Jotun Serene Blue

Dyrup Aqua Marine Dream

Dyrup Wave of Mystery

Flügger Neutral Grey

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...