Her er den nye plantetrend, du vil se mere til i 2021

I lang tid har de storbladede tropiske planter med jungle vibe været populære at bruge i indretningen - jo større, jo bedre. Men en ny strømning i krukkerne er på vej.

På mange måder finder de fleste af os hjem i disse tider.

Lockdown har gjort sit, men miljøbevidsthed er også med til, at der ikke længere er nær så stor prestige i at indrette sig med ting, som tydeligt har en lang køretur bag sig.

Derfor ser vi i høj grad en større og større agtelse for ting, som er produceret lokalt - og deraf ting, som signalerer at de naturligt hører til på vores breddegrader.

På plantefronten kommer vi til at vende fokus lidt væk fra de tropiske planter, som ellers har rangeret højt i en del år efterhånden. Nu kommer vi i stedet til at se indretning med den danske floras egne mesterværker - og det, der ligner.

Blandt andet geranium eller storkenæb, som den hedder på dansk, bliver inviteret indenfor i krukker, hvor den skal blomstre lystigt.

For selvom den har flere små og sarte blade end fx. den populære Monstera, så kan den sagtens få et omfang, der gør stort visuelt indtryk. Generelt er den nye trend kendetegnet ved et mere spinkle udtryk i hvert enkelt blad.

© Anitta Behrendt, Styling Julie Løwenstein

Geranium i forskellige udgaver er en smuk plante at hive ind i stuen.

© Hübsch

Her er det en anden geranium, som også pynter smukt.

© Anitta Behrendt, Styling Julie Løwenstein

Gå efter planter, hvis blade har et mere skrøbeligt og mindre plastik-agtigt udtryk. I disse dage har mange af os mere tid hjemme og forudsætning for at pleje den slags planter til perfektion.

© Ellos

Slørasparges er også et godt bud. Når du køber den, så vælg en uden antydningen af visne nåle. De betyder nemlig som regel at den er ved at være "blomstret af".

© Greenify

Lykkekastanjen er et eksempel på en plante, der visuelt befinder sig et sted imellem de bastante tropiske planter og de helt sarte med dens vifte lignende blade på de tynde stængler. Også et smukt grafisk indslag i indretningen.