Her er den nye trend til dig, der elsker evighedsblomster

De tørrede blomster er kommet for at blive et godt stykke tid endnu. Men nu får de farvestrålende og funklende selskab.

Evighedsblomster
© RIe Elise Larsen/ROTÉ

Bæredygtige blomster er kommet for at blive. Og med bæredygtige mener vi ikke økologisk dyrkede, friske tulipaner. Nærmere den slags, der holder for evigt.

Lige nu og i et årstid har vi set de tørrede blomster vinde indpas i indretningen. Og bare rolig, de er ikke på vej ud lige foreløbigt, men noget tyder på, de får fint selskab.

LÆS OGSÅ trick til at lave en smuk "evighedsbuket", der holder farve og form

Smukke håndlavede blomsterkreationer i alverdens materialer skyder frem over alt på Instagram.

Blomster, der er fremstillet i hånden og som på smukkeste vis hylder naturens eget smykkeskrin. Nogle er fremstillet i ler, andre i perler og nogle i papir og noget helt fjerde.

Vi har samlet en smuk buket nedenfor til at inspirere dig til nye alternativer til friske blomster. Nogle kan du med lidt god vilje selv kaste dig ud i, mens andre er mere ambitiøse og bedst overladt til de professionelle.

LÆS OGSÅ Kursus i keramik | Her kan du lave din egen keramik i hele landet

Prisvindende blomster i keramik

Keramiker Marianne Nielsen skaber de smukkeste, poetiske blomster af keramik som fortjener endnu mere omtale! I begyndelsen af 2020 vandt hun landets landets største pris målrettet keramikere, som uddeles af Annie og Otto Johs. Detlefs Fonde OJD hvert år. Så noget tyder på, at det ikke bliver sidste gang, du ser noget til de smukke keramikblomster

Perler på en snor

Et andet materiale, hvor blomsterkunsten skyder frem, er i perleverden. Og her snakker vi ikke plastikperler a la Hama, men små glasperler, der sirligt tager form som naturens flora.

Roté Copenhagen står bag disse naturtro blomster af glasperler, hvor hver blomst er unik. En enkelt vil pynte smukt i en lille vase, men du kan også gå all in og anskaffe dig en hel buket.

Priserne starter ved ca. 185 kr. for de mindste blomster til 925 for en lilje.

Papirblomster af den fineste slags

Den danske kunstner og designer Rie Elise Larsen står bag disse smukke blomster af crepepapir. De ser nærmest levende ud, og kan ikke andet end at sprede glæde - til evig tid, hvis du ikke stiller dem i direkte sollys, hvor de vil blive bleget med tiden.

Har du mod på at prøve kræfter med håndværket kun du fra tid til anden finde kurser i netop dette. Du kan også væbne dig med en skærm og gå agurk på Youtube. Men hav tålmodghed! Du ender ikke med så smukt et resultat som ovenfor første gang du fatter saksen.