Her er loppehittet, vi kommer til at slås om i fremtiden ifølge Mette Helena

Vi har allieret os med loppeekspert Mette Helena, som giver sine råd til, hvordan du bliver ferm på loppemarkederne, og hvad du skal gå efter, hvis du vil være på forkant med de kommende loppetrends.

Det skal du gå efter på loppemarked
© @mettehelena

Det er efterhånden blevet så populært at gå på loppejagt, at loppemarkederne dukker op alle steder, men hvordan skiller man skatte fra skrammel, og hvor er det nu lige, man skal gå hen for at finde det bedste guld?

Det har vi spurgt stylist og loppe-ekspert Mette Helena Rasmussen om.

  • Jeg elsker helt almindelige lokale genbrugsbutikker, hvor tingene er prissat med røde, gule eller grønne prikker alt efter om de koster 5, 10 eller 15 kr. Jeg kan altid finde noget. Jeg går ikke ud, før jeg har fundet NOGET.

Men det er ikke genbrugsbutikker alene, der er værd at besøge.

Spejdermarkeder og vej- og gårdloppemarkeder har også sin charme, mener Mette Helena, som samtidig gør opmærksom på, at loppemarkeder af denne type kræver mere interaktion, 'small talk' og prutten om prisen.

  • Man skal være i humør til at prutte en vase ned fra 10 kr. og have kræfter til at tage kampen op.

LÆS OGSÅ De bedste loppemarkeder i 2020

Loppemarked 2020
© @danmission

Hvad skal du gå efter på loppemarked lige nu?

Har du ikke et helt særligt mål med loppejagten, kan det være svært at holde tungen lige i munden og kun få ting med hjem, du rent faktisk har brug for.

Selv det kan den garvede tingfinder erklære sig enig i.

  • Lykken er ikke at have mere, end man har brug for. Det er lidt mærkeligt, at en hoarder som jeg siger det. Men mangler du et strygebræt, er det jo jordens bedste fund, hvis du finder et.

Kunsten at finde loppeguld kræver, ifølge Mette Helena, at du lægger angsten for at gøre et fejlkøb på hylden. Det kræver lidt mod at kaste sig ud i genbrugsjagten og finde personlige ting til hjemmet.

  • Det må gerne være lidt skævt. Og nogle gange er den der bare. Andre gange får man selv samlet til bunke til sit eget vejloppemarked.

Vil du gøre en god handel og være med på boligtrenden lige nu, er der ifølge stylisten nogle helt særlige fund, du skal gøre dig.

  • Det, der hitter lige nu, er quiltede vægtæpper, originale kunstværker, keramik, lertøj, skulpturer, dekadente lamper, nostalgiske kurvemøbler, blomstrede tekstiler, tungt stentøj, træredskaber, etniske fund og farvet glas, siger hun.
Loppemarked 2020
© @interioer_og_genbrug

Hvad skal du gå efter på loppemarked i fremtiden?

Vil du være på forkant og købe loppetrends før alle andre får nys om dem, skal du ifølge Mette Helena finde møbler, der hører en anden tid til.

Hun har kigget i spåkuglen og giver sin forudsigelse på, hvad der inden længe vil blive en sand loppetrend.

  • 80’er møbler i pangfarver. Alt det, vi væmmedes ved i venteværelset ved lægen og i de mest "bad taste" institutionelle kontorlandskaber. Det kommer vi til at slås om, siger Mette Helena om fremtidens loppehit.