Her er marmorens længe ventede erstatning - og det er ikke terrazzo!

Vores fascination af naturlige materialer peaker med dette glamourøse materiale, der kan bruges til både møbler og tilbehør.

Agat i indretningen
© Casa Decor/Nynne Rosenvinge

Længe har marmoren været et hot element i indretningen. Først var den hvide i høj kurs og siden er banen blevet udvidet til også at omfatte både sort, grøn og sågar rød og beige.

Marmor gjorde sit indtog i en tid, hvor vi hungrede efter naturlige elementer i indretningen og en tilbagevenden til sunde rødder og værdier i både boligen så vel som livsstil mere generelt - måske affødt af et stadigt stigende pres fra sociale medier og distraheringen den medfører.

I tråd med denne udvikling er keramik og flettede møbler også rykket ind i vores hjem og nu kommer der - måske - en ny spiller på banen: agat.

En næsten helt ædel sten

A-hvad? tænker du måske.

Agat.

Agat er en halvædelsten, der er karakteriseret ved sine smukke ringe, der breder sig i tværsnittet af stenen som årene i et træ.

Agat fås i mange forskellige farver, men er typisk kølig i sin farveholdning, der kan changere fra blå over lilla til lyserød. Men stenen fås også i både grå og brunlige nuancer.

Det vrimler endnu ikke med fund fra danske producenter i den smukke sten, men skeler vi mod vores nordiske naboer er de allerede hoppet ombord med både osteplatter med guldkant, karaffelpropper med agater som dekoration og lysestager. På den anden side af Atlanten og i Indien og England bliver det smukke materiale også anvendt til møbler i form af sideborde og sofaborde.

Herhjemme er det på plakatfronten, vi indtil videre kan hoppe med på toget. Senest har kunstner Nynne Rosenvinge netop lanceret en kollektion af prints, der tager udgangspunkt i det smukke materiale og er en abstrakt fortolkning af agatens nuancer. Den populære plakatshop Desenio har også deres bud på, hvordan du får agat ind i indretningen.

Print, 'Agate Flow', 50 x 70 cm, af Nynne Rosenvinge til 350 kr. - kan købes her.

Plakat, 'Light Agat', 50 x 70 cm, fra Desenio til 179 kr. - kan købes her.

Osteplatte fra amerikanske Anthropologie.

Sidebord fra indiske Casa decor af blå agat.

Sofabord af marmor og gul agat fra britiske Andrew Martin.

Sidebord med brun agat fra britiske Andrew Martin.

Lysestager på agatbund fra svenske By On Design.

Karaffel fra svenske By On Design med agatprop.

Hvad siger du? Må der godt flytte et agatfund ind hos dig i den nærmeste fremtid?

PSSST Vil du sikre dig altid at være opdateret på det nyeste og trænger dit køkken til forkælelse får du lige nu Menus populære 'Bottle Grinder' salt- og peberkværne til kun 199 kr. + 5 numre af Bolig Magasinet! Læs mere her.

Få de bedste boligreportager, DIYs, indretningstips og konkurrencer fra Bolig Magasinet gratis -tilmeld dig her