Holmegaard relancerer ikonisk glasdesign i de dejligste nye farver

Du har med garanti set den populære Provence-skål i blå, grøn eller klar glas. Men nu får det smukke design en lækker makeover a la 2021, som sælges i begrænset antal.

Holmegaard Provence-skål i lyserød
© Holmegaard

Du har måske hørt om museet Holmegaard Værk, der slog dørene op sidste år. Her er udstillet mere end 40.000 glas, der giver et unikt og fascinerende indblik ind i næsten 200 års glasdesign.

Og nu kan du fylde dit hjem med nye udgaver af nogle af de mange ikoner.

Holmegaard lancerer konceptet Holmegaard Archives, hvor nyfortolkninger, relanceringer og opdateringer af items fra arkivet bliver sat i produktion.

Første skud på stammen er en opdateret udgave af Peter Lütkens populære Provence-skål, der har været i produktion siden 1955, og i den grad må betragtes som et dansk designikon.

Skålen lanceres nu i trendy rosa og lavendel samt i en særlig konfetti-variant, hvor glaspusteren ruller det varme glas i glasflager, som giver hver skål et helt unikt udtryk. Smukt!

Skålene blæses helt uden brug af forme og er et lille unikt kunstværk hver især. Brug dem fx til smykker eller servering af små snacks, eller udstil den som kurateret glaskunst i dit hjem.

© Holmegaard

De nye limited edition 'Provence'-skåle fås i 13 cm til 500 kr., 19 cm til 700 kr., mens den særlige konfetti-version koster 600 kr.

© Holmegaard