Husker du også disse? Nu vender de tilbage!

I lang tid har de kun været at finde på loppemarkeder, men det ændrer sig snart.

Erik Kold retro plastikdåser med blomster
© Spring Copenhagen

Revolutionerende plastik

Fra at have været loppefund fyldt med minder og nostalgi skal Erik Kolds ikoniske plastikdåser med de store blomster igen introduceres til de danske hjem.

De skal være en påmindelse om at huske at tage os tid til at gøre tingene langsomt som dengang i 70'erne, da Erik Kolds design var overalt at spotte.

Det er i hvert fald Spring Copenhagens mission, når de 12. marts relancerer det genkendelige design og sætter det til salg i Netto landet over.

”Historien om Erik Kold handler i udstrakt grad om at sætte tempoet ned og vende tilbage til det hjemmelige, hyggen og varmen. Samtidig er de fleste danskere stødt på hans plastdåser, så vi ville gerne have relanceringen ud til så mange danskere som muligt. Der var Netto med sine mange butikker den helt oplagte samarbejdspartner,” fortæller Claus Nielsen, partner i Spring Copenhagen i en pressemeddelelse.

Erik kold bøtter
© Spring Copenhagen

Danskernes svar på tupperware

Og hvad er så historien om Erik Kold, tænker du måske?

Han satte sig for at skabe en opbevaringsløsning, der kunne slutte tæt og tåle både varme og kulde - noget, der dengang i de sene 60'ere ikke var et hverdagssyn og produkterne blev et kæmpe hit.

Så stort, at de altså nu fortjener en renæssance - i hvert fald, hvis du spørger Spring Copenhagen.

De nye versioner kommer i nye farver, men med samme genkendelige design og blomster. Udover dåserne bliver der også lavet nyfortolkning som servietter, viskestykker, smørebrædder og grydelapper.

Alle produkter bliver sat i handlen i uge 11 i Netto.

Erik kold bøtter
© Spring Copenhagen

De nye produkter kommer i rød, blå og sort.