I 2020 bliver dine IKEA-møbler måske endnu billigere!

Kampen for et bedre klima og en mere bæredygtig forretning kaster også andre fordele af sig.

© Ikea

Ikea har erklæret, at de i 2030 vil være en klimapositiv forretning.

Det betyder, at de løbende igangsætter nye projekter, der skal støtte op om den udvikling. Senest har vi berettet om en is, der skal trække i den positive retning, men også i lidt større skala, er der initiativer på vej.

Ikea vil nemlig til næste år introducere muligheden for at leje møbler fra deres sortiment. I første omgang på testbasis.

Det sker som led i den proces, firmaet satte gang i sidste år for at blive en bæredygtig forretning.

“Målet er at blive en bæredygtig forretning, der er tilgængelig for endnu flere af de mange mennesker via nye løsninger og lavere priser,” siger Markus Ekewald, der er Country Sales Manager hos IKEA Danmark

Billigere møbler for bedre klima

Formålet med udleje af møbler er ikke kun finansiel, men handler i høj grad om at fastholde virksomhedens ejerskab af produktet for at sikre genbrug så mange gange som muligt, før produktets materialer og enkeltdele bliver genanvendt ved slutningen af produktets levetid.

Initiativet bliver taget på baggrund af nogle af de undersøgelser, Ikea på verdensplan foretager vedrørende folks forhold til deres hjem.

De viser en gradvis ændring i vores forhold til ting, og at det bliver mere og mere normalt at bo på mindre plads samtidig med, at vi bliver mere bevidste om, hvordan vores forbrug påvirker planeten.

”Leasing er en kæmpe mulighed for os til at koble vores viden om livet derhjemme med vores forpligtelse til at understøtte bæredygtig levevis på en måde, som er yderst relevant for mange kunder verden over,” siger Markus Ekewald

Kunne du forestille dig, at leje dit Pax-skab eller din Klippan-sofa?