I dag åbner det ultimative planteparadis målrettet hjemmet i (stor)byen

"Byens Plantetorv" er navnet på Københavns nye grøntmekka, hvor du kan shoppe planter på en helt ny måde målrettet hjemmet i byen

Byens Plantetorv, Refshaleøen
© Byens Plantetorv

Bor du lejlighed, kender du sikkert til det udfordrende aspekt ved at bo grønt, købe nye planter, der skal plantes om, og desuden holde liv i det, du allerede har.

Det er én af årsagerne til, at 33-årige Pernille Francke i dag slår dørene op til sit plantemekka "Byens Plantetorv" på Refshaleøen midt i København; en grøn oase på 700 kvm med planter udvalgt til hjemmet i byen.

"Jeg har ikke selv grønne fingre og har derfor selv haft svært ved, hvordan man kunne få det grønne ind i sit hjem, når man ikke lever med en stor have og masser af plads. Derfor har det for mig handlet om at skabe et inspirerende sted, hvor man får det, man har brug for," lyder det fra Pernille Francke.

"Det man har brug for", inkluderer blandt andet muligheden for at plante sin nye grønne ven om i en ny krukke i planteværkstedet. Både jord og gødning er lige ved hånden, og du slipper for at tage grisseriet med hjem på køkkenbordet, og går i stedet der fra med en plante, der bare skal have en placering, når du kommer hjem.

Byens Plantetorv, Refshaleøen
© Byens Plantetorv
Byens Plantetorv, Refshaleøen
© Byens Plantetorv

Ikke bare et havecenter

Pernille beskriver selv konceptet som en blanding af et havecenter og den lille lokale plantebutik med særligt udvalgte varer.

Alle planter er i sæson, og så vidt det er muligt økologiske. De er desuden udstyret med information om, hvordan de skal passes, og i hvilket rum de vil trives bedst: soveværelse, køkken etc.

Byens Plantetorv, Refshaleøen
© Byens Plantetorv

Foruden muligheden for at shoppe planter til dit hjem, kan du også torsdag-søndag nyde en varm eller kold drik i plantetorvets café.

I det store drivhus i hallen vil du også kunne deltage i workshops eller leje hele rummet til dit eget arrangement.

Ambitionen er, at åbne flere filialer andre steder i landet, hvis Byens Plantetorv bliver en succes. Så bor du ikke lige i hovedstaden, kan du måske alligevel ende med at nyde godt at det nye koncept i fremtiden.