I stedet for rundt eller firkantet, så overvej denne nye spejltrend

Runde eller firkantede, kvadratiske eller aflange. Spejle har mange former og størrelser - nu melder en ny form sig på banen.

Asymmetrisk spejl
© House Doctor

Udover at være en praktisk foranstaltning, så er spejle i indretningen også et vigtigt virkemiddel til at skabe luft, lys og et kunstnerisk udtryk.

De kan bruges på tusind forskellige måder og udtrykket kan varieres yderligere, når du begynder at kigge på de mange forskellige former.

I lang tid har runde spejle været i ekstra høj kurs, men nu er noget nyt under opsejling!

Flere designere har set potentiale i spejle med blødere og mere organisk formgivning, som er hverken runde eller firkantede, og som kan give din resterende indretning et helt nyt pift blandt netop disse traditionelle former.

Organiske spejle hitter
© Ernst & Jensen

Organiske spejle hitter

Designduoen Ernst & Jensen (billede ovenfor) har designet en asymmetrisk organisk form de kalder 'Insula' som nu også bruges i deres spejlserie.

Med referencer til fritflydende vand og naturens måde at danne bløde former på, har Ferm Living udviklet to spejle i deres kommende kollektion, som de kalder 'Pond Mirrors' (billeder nedenfor).

Warm Nordics 'Masquarade Mirrors' er en anelse mere stramme i formgivningen end ovenstående. De har nærmere taget den helt aflange form og slebet til, så formen er blevet sin egen og adskiller sig fra de firkantede og klassisk runde.

LÆS OGSÅ De bedste billedrammer til din bolig.

asymmetrisk spejl i entré
© Ferm Living
asymmetrisk spejl på væg
© Ferm Living
Aflange asymmetriske spejle
© Warm Nordic
Warm Nordic asymmetrisk spejl
© Warm Nordic

Brug dem overalt

Organiske spejle er som sådan ikke en ny ting. Især hos specialiserede vintage-forretninger kan du tit spotte teak-spejle i organiske former. Du kan derfor gå på jagt hos din lokale marskandiser eller søge efter asymmetriske spejle på Dba.dk hvis du vil lede efter et mere levende spejl med patina.

Der tegner sig altså således en tendens til at spejle bør have sin egen form for at kunne skille sig ud i indretningen - funktionelt og kunstnerisk på samme tid!

Brug dem i entreen - sæt gerne flere spejle sammen ved siden af hinanden i stedet for ét stort. De fungerer også fantastisk som små "søer" på en billedvæg, men med deres legende former er der også lagt op til at lege med stylingen af dem.