Ikea åbner helt nyt butikskoncept i København efter sommerferien

Danmark bliver et af de første lande, hvor kunderne kan få en anderledes købsoplevelse uden at forlade byen.

Ikea Showroom Vesterbro
© Ikea

Hvis du i fremtiden skal planlægge dit Ikea-køkken eller vil trække på det svenske budgetbrand, når du skal sammenstykke en garderobeløsning, så behøver du ikke længere et daffe et smut i et af de gigantiske varehuse i periferien af flere af de større danske byer.

Efter sommerferien kan du nemlig stikke et smut forbi Ikeas første showroom i hovedstaden.

Vi kender showroomkonceptet fra mange andre møbelbrands, hvor kunderne kommer og ser, bestiller og afventer forsendelse af varer fra et afsides lager. Det vil også gøre sig gældende i Ikeas showroom, hvor varerne derfor ikke skal findes af kunden selv på meterhøje lagerreoler et par meter før kassen. De skal derimod bestilles i butikken og bliver leveret dagen efter.

Showroomet, der vil udstille køkken- og garderobeløsninger, kommer til at ligge på Vesterbrogade 65, og bliver en løsning, som skal udfylde ventetiden, før Ikea slår dørene op på Kalvebod Brygge på en endnu ikke fastsat dato.

Bestil og få leveret næste dag

Både planen om et nyt varehus i byen og det midlertidige showroom er en del af missionen om at komme tættere på københavnerne, fortæller Johan Laurell, adm. direktør i IKEA Danmark i en pressemeddelelser, hvor han uddyber:

  • Vi vil gerne gøre det nemt og bekvemt for kunderne at komme til IKEA og få hjælp til at planlægge og bestille køkken og garderobeløsninger (...) vi har i dag en meget stor efterspørgsel på planlægning og køb af køkken og garderobeløsninger i både Gentofte og Taastrup. Det er den efterspørgsel, vi nu imødekommer med etableringen på Vesterbrogade, lyder det.

Men selvom Ikea kommer tættere på byboerne med showroomet, ændrer det ikke ved planerne om et decideret varehus i København.

  • Vi har fortsat ambitiøse planer for et varehus på Kalvebod Brygge. Det er en del af vores planer om at skabe et nyt IKEA, hvor vi er tættere på københavnerne og inspirerer dem til at leve et mere bæredygtigt liv derhjemme, siger Johan Laurell.

Lægger du vejen forbi showroomet vil det ikke kun være køkken og garderobe, du kan bestille til levering dagen efter. Ifølge Ikeas pressematerialer kan andre varer også bestilles.