Ikea afslører første smugkig på samarbejdet med Marimekko

Den svenske møbel-darling har indgået samarbejde med den finske print-darling, og vi er mere end spændte på at se det fulde resultat efter et smugkig er blevet frigivet.

Marimekko x Ikea
© Ikea

BASTUA hedder kollektionen meget passende.

Det er nemlig en sammentrækning af det hhv. svenske og finske ord for sauna: "bastu" og "sauna".

Kollektionen, som lander i Ikea-forretninger verden over i marts 2023, har indtil nu ikke været meget andet end netop et navn.

Men under den italienske møbelmesse Salone del Mobile i begyndelsen af juni offentliggjorde makkerparret første visuelle resultat af samarbejdet: Et badeforhæng med et karakteristisk print designet af Marimekko eksklusivt til samarbejdet med Ikea - og eksklusivt til salg under messen, men som et fingerpeg om, hvad vi kan forvente at finde i Ikeas butikker næste år.

© Marimekko x Ikea

Det stormønstrede print indeholder ikke blomster, som mange nok forbinder med Marimekko.

I stedet er det prydet med store grønne rabarberblade. Et element, som kendetegner den nordiske flora, og som ofte ses langs saunavægge på landet i Finland. Missionen for kollektionen er nemlig at føre samme glæde og afslapning som finnerne forbinder med saunabesøg videre til hverdagsting.

Hvilke print og elementer hele kollektionen kommer til at bestå af, er endnu ikke offentliggjort. Men en video-teaser for samarbejdet viser en farvepalet, hvor den grønne, blå og pink fra rabarber-printet går igen sammen med orange og hvid.

Og vi glæder os til at se mere!