Snart slår IKEA dørene op til deres nye varehus i København

Siden IKEA i 2021 for første gang løftede sløret for planerne for det store varehus i København, har vi ventet i spænding på en åbningsdato. Og nu er den her endelig.

Ikea i københavn
© Ikea

Et smut i Ikea er sjældent "bare" et hurtigt smut. De fleste, der vil forsyne sig med prisvenlige saml-selv møbler fra den svenske møbelgigant har en del transport foran sig, før de fylde indkøbsvognen.

Men det bliver der snart lavet om på for hovedstadens beboere.

Allerede tilbage i 2021 løftede Ikea for første gang sløret for deres nye varehus i hjertet af København.

Siden da har 'sensommeren 2023' været det tætteste, vi har kunne komme på en åbningsdato. Indtil nu.

Den 16. august 2023 går det løs.

Ikea i københavn
© Ikea

IKEA særligt til byfolket

Når Ikea slår dørene op til det nye varehus i København, vil kunderne opleve en række ændringer fra de varehuse, vi ellers kender.

Ikea har nemlig valgt at placere varehuset i centrum af hovedstaden og have københavnernes behov i fokus.

Fx er cyklen københavnernes foretrukne transportmiddel, og derfor vil det nye varehus i højere grad være et sted, hvor du kan hente inspiration og bestille varer, som derefter bliver leveret til deres adresse.

Af samme årsag vil trailerne, du normalt kan låne i Ikeas varehuse, være byttet ud med 55 ladcykler, som du i stedet kan fragte dine indkøb hjem i.

Også de forskellige showrooms i varehuset vil være tydeligt inspireret af hovedstaden: de er nemlig designet og sammensat på baggrund af mere end 100 hjemmebesøg hos københavnere:

"Vi har benyttet ventetiden til at blive klogere på københavnernes stil, behov og boligdrømme. Med afsæt i den viden har vi designet varehuset med smarte indretningsløsninger, der gør hverdagen nemmere og bedre for københavnerne," fortæller Mads Kristensen, Commercial Manager hos Ikea Danmark i en pressemeddelse.

Ikea i københavn
© Ikea

Ikke kun et møbelmekka

Det nye cityvarehus bliver grønt med grønt på! Byggeriet forventes nemlig at få en udmærkelse for graden af bæredygtighed. Desuden vil der på toppen af varehuset være en grøn oase med et naturligt udtryk til fri afbenyttelse for byens borgere.

"Vi vil gerne skabe liv i et område, der ellers ikke bliver brugt som opholdssted. Derfor kan vi med den grønne taghave bidrage til et bæredygtigt by- og lokalmiljø, der er til glæde for københavnerne," siger Anders Lyhne Nordtorp.

Der vil blive plantet i alt 250 træer, busker og planter på taget og omkring varehuset. Det betyder, at 25 procent af facaden på bygningen vil være dækket af grønt. Desuden vil solceller yderligere bidrage til det grønne aftryk.

Du vil desuden kunne finde det, Ikea har døbt: 'Circularity Lab'. Her kan du få hjælp til at reparere og istandsætte møbler - i bæredygtighedens navn.

Cityvarehuset ligger placeret ved Dybbølsbro på Vesterbro i København.

OBS I forbindelse med åbningen af det nye varehus vil Ikea Planning studio på Vesterbrogade lukke den 13. august.