Ikea indgår kulinarisk samarbejde med Claus Meyer

Hånden på hjertet. Når nogen siger IKEA, tænker du også på mad, ikk? Kødboller, hotdogs og en billig softice. Det vil ændre sig i fremtiden!

Claus Meyer Ikea

Claus Meyer med Michael La Cour, Managing Director i Ikea Food.

© Ikea

Den danske gastronomi-guru og den svenske møbelgigant har slået pjalterne sammen og netop offentliggjort deres samarbejde under Ikeas årlige pressekonference i Älmhult.

Meyers mission i Ikea bliver at revolutionere maden i restauranterne og herigennem udbrede en højere standard, hvad angår både klimahensyn, sundhed og kvalitet - bid for bid.

"Som et globalt brand med en omsætning på over 2 milliarder euro alene i salg af mad, er IKEA en markant madaktør i verden. Ikeas udbredelse og succes indebærer et stort ansvar og mange muligheder," lyder det fra Claus Meyer.

Han skal blandt andet være med til at forskønne sortimentet i restauranterne, som han lige nu mener, efterlader noget at ønske på både smags- og kvalitetsfronten.

"60 procent af sortimentet skal være svensk mad. Men hvis jeg ser på, om det lige nu er den bedste og lækreste måde at lave det på, så er svaret helt ærligt nej," lød det fra Meyer efter præsentationen.

Samarbejdet er fra Ikeas side et forsøg på at imødekomme én af de større strømninger i tiden, hvor klima- og sundhedsfokus også ses i vores madkultur. Samtidig er bedre og sundere mad også er i tråd med Ikeas overordnede vision om en bedre hverdag for de mange.

"Da vi startede med at samarbejde med Claus, spurgte vi os selv: Kan vi hjælpe denne generation ved at skabe et udvalg af mad, som har menneskers velbefindende, gode smag og miljøet som udgangspunkt?" lyder det fra Michael La Cour, Managing Director i Ikea Food Services AB.

Hvornår vi reelt kommer til at se ændringerne i Ikeas restauranter er ikke datosat.

Det er en udvikling, der løbende sker. Første skridt er en kødfri kødbolle, der også netop er blevet præsenteret, og som vil blive testet på udvalgte markeder i starten af 2020 og komme i handlen i august samme år.